| کد خبر: 112707 |

حمل‌ونقلی ها همچنان تغییر می کند

◄ واکنش‌های ادامه‌دار به خرید کشتیرانی

تین‌نیوز| حواشی قرارداد خرید کشتی سهام کشتیرانی را دچار نوسان کرده است.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، امروز اگر چه شاخص کل در معاملات بازار بورس تهران با 11 واحد کاهش دوباره به کانال 80 هزار واحدی برگشت اما دادوستدها در فرابورس تنها یک واحد افزایش یافت و به 869 واحد رسید.

امروز «ریل پرداز سیر» از نمادهای پربیننده بازار بود که کاهش نسبی را تجربه کرد. دادوستدها با افزایش بسیار اندک و لاک پشتی در سه نماد «حپارسا»، «حخزر» و «حتاید» دنبال شد. این در حالی بود که برای دیگر مبادلات، نمادها رنگ قرمز به خود گرفت. البته دادوستدها به دلیل کمبود نقدینگی که بخش عمده‌ آن ناشی از فروش حقوقی‌های بازار و بسته شدن نماد بسیاری از شرکت‌ها است، رونق لازم را نداشت که همین عامل روی گروه حمل‌ونقلی نیز بی‌تاثیر نبود.

همچنین فعالان بازار در گروه حمل ونقلی‌ها نیز همچنان نظاره‌گر واکنش‌ها نسبت به خبر ساخت کشتی توسط کره‌ای برای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بود.در حالی که منتقدان و کشتی‌سازان داخلی این قرارداد را بی توجهی به توانمندی‌های داخلی قلمداد می‌کنند، دست‌اندرکاران قرارداد معتقدند این کشتی‌ها از نوع کانتینری بزرگ و نفتکش هستند.

این در حالی است که یکی از مدیران شرکت ملی نفتکش عقیده دارد با وجود اینکه 13 سال است که 100 میلیون دلار در اختیار «صدرا» برای ساخت کشتی قرار گرفته اما هنوز هیچ کشتی به این شرکت تحویل داده نشده و به همین دلیل نباید نسبت به قرارداد کشتیرانی و خرید 10 کشتی خرده گرفت.

معاون اول رئیس جمهور نیز نسبت به قرارداد ساخت «حکشتی» واکنش نشان داد و گفت: این قرارداد مربوط به سال 2008 است و قرارداد جدیدی نیست. در حالی واکنش ها و گمانه‌زنی‌ها نسبت به لغو این قرارداد ادامه دارد که سهام کشتیرانی در چند روز گذشته دستخوش تغییرات لحظه‌ای و نوسان‌های معناداری متاثر از انتشار همین اخبار بوده است.

در بخش ریلی نیز مدیرعامل جدید راه آهن در تازه‌ترین اظهار نظر اعلام کرد: انتقادات مطرح شده درمورد سیستم ATC (کنترل هوشمند قطار) مسیر تهران- مشهد را نمی‌پذیرم؛ زیرا این سیستم به طور کامل پیاده سازی شده است.

البته امروز اوراق صکوک بنا گستر کرانه سه ماهه در قالب ردیف فعالیت‌های پشتیبانی و حمل و نقل در بازار اوراق بدهی عرضه شد که یک هزار و 50 قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد ریال با قیمت 192 ریال و افزایش 0.02 درصدی معامله شد.

در بخش گزارش صورت‌های مالی نیز گزارش بررسی‌های اجمالی حسابرس مستقل درباره شرکت ریل سیر کوثر منتشر شد که نکته خاصی در گزارش حسابرس موجود نبود. فقط اینکه براساس این گزارش شرکت در مبلغ 110 میلیار ریال قرارداد باز با شرکت «واگن پارس» و  «اسپرینگ» سان دارد.
 
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • mj _ shakib @ yahoo. com 0 0

    در خصوص اعتراض به قرارداد ساخت کشتی در خارج، باید به آقایان این نکته را یادآوری کرد که خسارت ایجاد رانت در هر اقتصادی، بسیار بیشتر از استفاده نکردن از رانت ساخت داخل است