| کد خبر: 109262 |

مناطق آزاد باید به مناطق تولید و صادرات تبدیل شود

تین نیوز| منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه خزر است و کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند؛
چرا که قرار گرفتن در کریدور شمال- جنوب مهم‌ترین مزیت این منطقه محسوب می‌شود. شنبه گذشته گردهمایی مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور در رشت با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، برگزار و یک شرکت تولید سیم و مفتول مسی نیز با حضور وی در شهرک صنعتی سپیدرود رشت افتتاح شد. کارشناسان و مسئولان در حالی انتقادهای بسیاری نسبت به عملکرد مناطق آزاد داشته‌اند که وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این بازدید بر تغییر رویکرد این مناطق تاکید کرد و گفت باید مناطق آزاد به مناطق تولیدی و صادراتی تبدیل شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر دوروزه خود به گیلان، شامگاه شنبه از توانمندی‌های تولیدی و صنعتی و پروژه‌های عمرانی و زیرساختی منطقه آزاد انزلی بازدید کرد. به گزارش گسترش تجارت از گیلان، محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی و صادراتی منطقه آزاد انزلی تصریح کرد: واحدهای تولیدی استان گیلان علاوه بر اینکه رو به رشد هستند، در چند سال اخیر اشتغال بیشتری را ایجاد کرده‌اند، کمااینکه در این راستا طرح‌های نیمه‌تمام زیادی نیز در گیلان در حال راه‌اندازی است. وی درباره اقدامات انجام شده در جهت توسعه و تکمیل واحدهای صنعتی گیلان اظهار کرد: براساس آمارهای موجود، روند توسعه و تکمیل صنایع در این استان رو به رشد است و می‌توان شاهد افزایش اشتغال جوانان و راه‌اندازی طرح‌ها و تکمیل واحدهای نیمه‌تمام بود.

نعمت‌زاده افزود: البته هنوز هم واحدهایی وجود دارند که اغلب آنها مشکلات‌شان دیرینه است مانند صنایع بزرگ نساجی که از سال‌های پیش از انقلاب در اینجا بودند و به دلیل نوسازی و بازسازی نشدن با مشکلاتی مواجه هستند که باید فکر دیگری برای آنان کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده در مناطق آزاد گفت: باید سرمایه‌گذاران را تشویق کنیم تا با سرمایه‌گذاری‌های بیشتر مناطق آزاد ما به مناطق تولید و صادرات تبدیل شود، این در حالی است که تمام سرمایه‌گذاری‌های جدید در حال پیشرفت است و امیدواریم هر ماه شاهد افتتاح ده‌ها پروژه باشیم. وی با ابراز خرسندی از فعالیت‌های انجام شده در منطقه آزاد انزلی، افزود: امیدواریم این منطقه ضمن حفظ جنبه‌های گردشگری برای مردم، همچنان در توسعه بخش صنعت و تجارت موفق عمل کند. نعمت‌زاده با بیان لزوم حمایت‌های دولتی از توسعه فعالیت‌های مناطق آزاد، تصریح کرد: وظیفه دولت در قبال مناطق آزاد پیگیری، تشویق و سیاستگذاری در راستای تبدیل این مناطق به کانون‌های تولید و صادرات کالا با استفاده از مواد اولیه داخلی یا تلفیقی است.

وی با تاکید بر پیشرفت کشور برای توسعه فناوری و رونق اقتصادی در واحدهای تولیدی و صنعتی ادامه داد: باتوجه به تحولات بزرگ ایجاد شده سرمایه‌گذاری‌هایی که بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی انجام شده، شاهد راه‌اندازی ده‌ها پروژه صنعتی و تولیدی و افزایش سهم اشتغال و تولید نیز خواهیم بود. نعمت‌زاده اظهار کرد: باتوجه به اهمیت اشتغالزایی و تولید محصولات داخلی، انتظار می‌رود فضای بیشتری در جهت توسعه واحدهای تولیدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد و با در اختیار گذاشتن زمین‌های بیشتری، این منطقه به مرکز اشتغال جوانان و صادرات کالا تبدیل شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر از بخش‌های مختلف مجتمع بندری کاسپین از قبیل مسیر دسترسی جاده‌ای و ریلی، اسکله نفتی، انبارها و مخازن سوخت و روند پیشرفت موج‌شکن‌های آن، مرکز تفریحات دریایی، باغ پرندگان، تقاطع غیرهمسطح شهید نامجو، مجموعه ورزشی قایقران، مرکز نمایشگاهی و همایش‌ها، فاز تجارت و گردشگری و طرح ساحلی منطقه آزاد انزلی بازدید کرد.

 از «سرزمین شاد» تا توسعه گردشگری
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از کارخانه تبدیل ورق خام «ام‌دی‌اف» به محصولات نهایی، مجموعه بزرگ تولیدی و صادراتی پوشاک «سرزمین شاد» و کارخانه تولیدی تجهیزات الکتریکی ضد انفجاری مورد کاربرد در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، معادن و... با سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه آزاد انزلی بازدید کرد. نعمت‌زاده با اشاره به بازدید خود از مجموعه بزرگ تولید پوشاک موسوم به سرزمین شاد در منطقه آزاد انزلی گفت: افزایش دوبرابری نیروی انسانی این مجموعه در طول دو سال، جای خوشحالی دارد. وی اظهار امیدواری کرد که منطقه آزاد انزلی علاوه بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری براساس نیاز جامعه، در بخش تولید نیز پیشگام باشد. وی تصریح کرد: باتوجه به اهمیت اشتغال جوانان و تولید محصولات داخلی، انتظار می‌رود عرصه بیشتری درجهت توسعه واحدهای تولیدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اظهار رضایتمندی از روند رو به رشد تولید کالای صادراتی درمنطقه آزاد انزلی اظهار کرد: تولید محصولاتی مانند ورق خام ام‌دی‌اف و تبدیل آن به محصول نهایی درجهت صادرات آن به خارج از کشور، موجب ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغالزایی بیش از پیش می‌شود.

پرداخت ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۶هزار واحد صنعتی و تولیدی تاکنون تسهیلات رونق تولید دریافت کرده‌اند. نعمت‌زاده همچنین در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه رفع موانع تولید گیلان اظهار کرد: تاکنون ۱۱هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به ۱۶هزار واحد صنعتی و تولیدی کوچک و متوسط پرداخت شده است. وی با بیان اینکه هدف از پرداخت تسهیلات رونق تولید فقط توزیع پول نیست، گفت: برای بررسی نحوه هزینه‌کرد تسهیلات دریافتی، نظام شفاف نظارتی طراحی شده تا مبالغ پرداخت شده در خدمت تولید و ایجاد اشتغال قرار گیرد. نعمت‌زاده با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از رونق تولید صنایع کوچک و متوسط افزود: پس از تاکیدات ایشان، همکاری نهادهای مختلف در زمینه پرداخت این تسهیلات سرعت گرفت. وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهتمام دولت در بخش احیای واحدهای نیمه‌راکد و افزایش ظرفیت واحدهای کنونی ادامه داد: امیدواریم با توجه به روندی که در پیش گرفته‌ایم بتوانیم نزد رهبر معظم انقلاب و مردم سرافراز باشیم.

وی با بیان اینکه با ابلاغ دستورالعمل تشکیل کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید، مجموعه فعالیت‌های این بخش در استان‌ها از هدفمندی خاصی برخوردار شد، گفت: در اجرای این طرح بار سنگینی بر دوش استانداران بود و بیش از ۲۰ تا ۳۰درصد وقت آنان صرف مسائل مرتبط با رفع موانع تولید شد. نعمت‌زاده با اشاره به اینکه در استان گیلان در زمینه رفع موانع تولید جز همکاری چیز دیگری ندیدیم اظهار کرد: از استاندار گیلان که از استانداران موفق هستند به دلیل نتایج مثبت این کارگروه تشکر می‌کنم. وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۴۹ واحد صنعتی کوچک و متوسط گیلان ۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند؛ از این تعداد ۵۵۹ واحد در قالب طرح رونق تولید و ۲۹۰ واحد نیز از منابع داخلی بانک‌ها تسهیلات گرفتند. وی گفت: تاکنون ۳۰۰میلیارد تومان از سوی صندوق توسعه ملی برای سرمایه در گردش تولید و صادرات پرداخت شده است. نعمت‌زاده در حاشیه اجلاس مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت که در رشت برگزاری شد، افزود: ۲هزار میلیارد تومان از طرف صندوق توسعه ملی نزد بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌شود و صادرکنندگان می‌توانند از آن محل برای سرمایه در گردش تولید و صادرات‌شان تسهیلات دریافت کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تصمیم اخیر هیات امنای صندوق توسعه ملی مبنی بر کاهش نرخ تسهیلات ریالی به ۱۱درصد جهت حمایت از صادرات اظهار کرد: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بسته حمایت از صادرات تهیه شد و به تایید وزارتخانه‌های ذی‌ربط رسید و در آنجا نکات مختلفی پیش‌بینی شد ازجمله ارائه تسهیلات به خریداران خارجی چه خریداران خدمات و چه کالا؛ این موضوع از طرف صندوق توسعه ملی به بانک‌ها ابلاغ شد اما هنوز عملیاتی نشده است. وی در ادامه در زمینه فعالیت‌های کارگروه رفع موانع تولید اضافه کرد: در مجموعه بخش صنایع کوچک و متوسط و تعدادی از طرح‌های جهاد کشاورزی، نزدیک ۱۶هزار واحد تا به حال موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند که حدود ۱۱هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و بقیه در حال بررسی است که امیدواریم بانک‌ها در این زمینه سرعت کار را افزایش دهند. نعمت‌زاده ادامه داد: این تعداد در یکی، دو ماه آینده باید به حداقل ۲۰هزار واحد برسد. وی در زمینه تولید خودروهای مدل قدیمی اظهار کرد: با ورود خودروهای جدید خودروهای قدیم از مدار تولید خارج می‌شوند اما اینکه این اقدام تا آخر امسال انجام شود، صحیح نیست.

با این حال این طرح در برنامه بلندمدت راهبردی تا ۱۰سال وجود دارد اما به این معنی نیست که تا ۱۰سال طول خواهد کشید. وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: از ابتدای امسال تا امروز حدود ۳۰درصد افزایش تولید خودرو نسبت به سال گذشته داشته‌ایم و براساس اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ این میزان تولید به ۳میلیون خودرو خواهد رسید. وی تصریح کرد: باید برای سرمایه‌گذاری مشترک خارجی ظرفیت‌سازی کنیم و بعد از برجام این حرکت شروع شده و روی قطعه‌سازی و ارتقای کیفیت و ایمنی و مصرف سوخت کار می‌کنیم. سرمایه‌گذاری جدی روی یورو۶ است چه در بخش دیزلی و چه موتورهای سی‌ان‌جی برای اتوبوس‌های شهری که با سرمایه‌گذاری مشترک با بنز آلمان تولید می‌شود. مهندس نعمت‌زاده افزود: روی تولید برخی قطعات که هنوز ظرفیت‌مان کافی نیست کار می‌کنیم، به‌ویژه گیربکس اتوماتیک که در قالب سرمایه‌گذاری مشترک است و توافقات اولیه انجام شده است. همچنین در زمینه تولید موتورهای کم‌مصرف دو مدل موتور کم‌مصرف سواری را در مراکز تحقیقاتی و طراحی داخلی شروع کردیم و یک گروه از آلمان و یک گروه معتبر اتریشی نیز روی طراحی موتور کار می‌کنند و در آینده نزدیک آن را به خط تولید خواهیم رساند. 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.