| کد خبر: 108573 |

جان‌هایی که قربانی بی‌تدبیری می‌شوند

تین نیوز| بی‌توجهی و عدم اتخاذ اقدامات پیشگیرانه چندین سال است که در استان لرستان قربانی می‌گیرد و معلوم نیست چه زمانی تدبیری برای آن اندیشیده می‌شود.

بارش شدید باران و تگرگ عصر روز دوشنبه 17آبان ماه منجر به آب‌گرفتگی خیابان‌ها،معابر، زیرگذرها و منازل مسکونی خرم‌آباد شد تاجایی که رفت‌وآمد عابران پیاده و تردد خودروها با مشکل مواجه شد.

بارش تگرگ

وقوع سیل در سطح شهر خرم‌آباد دو دختر دانشجو را در سیل گرفتار کرد به‌طوری‌که «فروزان مرادوند» دانشجوی رشته زیست‌شناسی دانشگاه لرستان در حین عبور از کانال آب جان خود را از دست می‌دهد و «نسرین محمدی» دانشجوی شهرسازی همین دانشگاه نیز دچار حادثه می‌شود و به بیمارستان انتقال داده می‌شود.

همچنین با سرریز شدن آب در زیرگذرهای خرم‌آباد خودروها به همراه سرنشینانشان در آب گرفتار شدند.
این در حالی است که با توجه به‌پیش بینی‌های صورت گرفته مبنی بر احتمال وقوع سیل در خرم‌آباد می‌بایست از سوی مدیران مسئول تدابیر لازم مدیریت بحران اندیشیده می‌شد اما این سهل‌انگاری‌ها سبب شده است که هرساله با شروع فصل بارندگی شاهد اتفاقات تلخ و ناگوار این‌چنینی باشیم.

به گفته کارشناسان بیش از 70 درصد مساحت استان لرستان شیب 12درصدی دارد و به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص مستعد وقوع بسیاری از بلایای طبیعی ازجمله سیل،طغیان رودخانه،خشک‌سالی،زلزله و... است و یکی از10 استان حادثه‌خیز کشور است.

زیرگذرهای خرم آباد

بااین‌وجود علی‌رغم اتفاقات ناگواری که هرساله به همین علت در استان لرستان رخ می‌دهد اما دستگاه‌های مرتبط مدیریت بحران هیچ‌گاه علاج واقعه را قبل از وقوع انجام نداده‌اند و پس‌ازآن که انسان‌های بی‌گناه قربانی بی‌تدبیری شدند با برگزاری جلسات صرفاً صوری توپ را به میدان همدیگر پاس می‌دهند تا این‌چنین از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

بی‌توجهی و عدم اتخاذ اقدامات پیشگیرانه چندین سال است که در استان لرستان قربانی می‌گیرد و معلوم نیست چه زمانی تدبیری برای آن اندیشیده می‌شود.
سال گذشته در چنین روزهایی وقوع سیل و عدم امدادرسانی به‌موقع جان خانواده سه نفرِ کوهدشتی را گرفت و خسارت بیش از 250میلیارد تومانی به زیرساخت‌ها،اماکن شهری و روستایی،زمین‌های کشاورزی،پل‌ها و راه‌های مواصلاتی و تأسیسات مخابرات،برق و آب وارد کرد.

آسیب‌دیدگی بیش از 600کیلومتر راه‌های ارتباطی استان،قطع ارتباط 65روستا،تخریب 60پل و خسارت 30درصدی به واحدهای مسکونی تنها گوشه‌ای خسارات ناشی از سیل سال گذشته است.
وقوع سیلاب در سال 93 نیز، خساراتی به شهرهای استان وارد کرد و در اثر بارش شدید باران دو خودرو و سرنشینان آن از روی پل شورآب سقوط کردند و منجر به مرگ 5 نفر ازجمله کاظم صفر زاده معلم لرستانی و سه دانش آموزش شد و غم‌انگیزتر این‌که تا مدت‌ها پس از حادثه جنازه‌شان پیدا نشد.

خسارت سیل

فروردین‌ماه امسال نیز در اثر رعدوبرق یک نفر جان خود را از دست داد و علاوه بر تخریب اراضی کشاورزی،قطع ارتباط 80روستا به بیش از سه هزار و 600 واحد تجاری و مسکونی شهری و روستایی با کلیه لوازم خسارت وارد شد.
 معلوم نیست تا کی باید سوء مدیریت به‌پای بی امکاناتی و بی‌اعتباری نوشته شود و چند دست دیگر از این اتفاقات تلخ رخ دهد و جان چند انسان بی‌گناه دیگر گرفته شود تا مسئولان از خواب ناز بیدار شوند و چاره‌ای بیندیشند؟!

نبود شیب مناسب کانال‌های هدایت آب و انباشت زباله در آن‌ها را از عوامل آب‌گرفتگی معابر و بروز مشکلات تبعی آن هنگام بارش باران عنوان می‌کنند آیا نباید مدیران محترم مدیریت شهری برای آن اقدامی قبل از وقوع حادثه انجام دهند؟

اگر خسارت‌های مالی ناشی از بارش‌های سیل‌آسا را نادیده بگیریم آیا نمی‌شود در برابر جان انسان‌ها از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکنند؟
چرا برخی از زیرگذرهای خرم‌آباد هنوز بعد از چندین سال دچار نقص هستند و هنگام بارندگی منجر به جمع شدن آب در آن می‌شود آیا نباید فکری به حال آن کرد؟ بی‌تدبیری برخی مسئولان به حدی است که حتی حاضر نیستند اشتباه خود را بپذیرند و نسبت به بی‌مسئولیتی خود عذرخواهی کنند.

تبعات ناشی از وقوع بلایای طبیعی گاه آن‌قدر وسیع است که با هیچ‌چیزی قابل جبران نیست و هیچ گزارشی نمی‌تواند آن را نشان دهد،امید می‌رود روزی برسد که تدبیر درست مسئولان شاهد حوادث تلخ این‌چنینی و از دست دادن جان انسان‌ها نباشیم.
چندین سال است که لرستان در اثر هر بارش قربانی می‌دهد خوش‌بینانه امیدواریم که دختر دانشجوی ایلامی آخرین قربانی سوء مدیریت‌های بحران باشد.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.