| کد خبر: 104545 |

چارچوب های توسعه فعالیت های بندری ایران ترسیم می شود

تین‌نیوز| دوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی(ICOMPAS-2016) از دهم تا دوازدهم آبان در تهران برپا خواهد شد.

مهندس محمد سعید نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: در این همایش شمار زیادی از صاحب نظران داخلی و بین المللی مسائل مرتبط با حوزه دریانوردی را بررسی می کنند و چارچوب‌های لازم برای توسعه فعالیت های بندری ایران ترسیم می شود. به گفته وی، سازمان بنادر و دریانوردی دو وظیفه اصلی دارد که یکی در خشکی شامل بندر و سواحل و دیگری در دریا است. در حوزه بندری فعالیت ما نظارت و کنترل فعالیت بخش خصوصی است و در سواحل موضوع نظارت، کنترل و جلوگیری از ایجاد سازمان و ساختار بی‌رویه و غیرفنی در این مناطق است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: طرح مدیریت یکپارچه سواحل کشور در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب و کارگروه استانی تشکیل شده تا نظارت و کنترل بر ساخت و ساز سواحل انجام شود.

وی اظهار داشت: ایران موقعیت ممتاز طبیعی در بنادر شمالی و جنوبی دارد و جایگاه خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز بسیار استراتژیک است. زیرا 50 درصد نفت دنیا از این مسیر عبور می‌کند و در این منطقه متمرکز است. سعیدنژاد گفت: سالانه 40 هزار شناور بزرگ از خلیج فارس عبور می‌کند و ایران پل ارتباطی کشورهای آسیای میانه و ترکیه با آب‌های آزاد خلیج فارس و دریای عمان است، در واقع 400 میلیون نفر در پسکرانه بنادر ما از این وضع استفاده می‌کنند. وی با بیان اینکه ایران در 40 کنوانسیون بین‌المللی عضو است، گفت:‌ در مباحث دریانوردی، شناورها، تربیت نیروی انسانی شاغل در دریا و ... در قالب این کنوانسیون وظایف خود را انجام می‌دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ایران جزو لیست سفید سازمان جهانی دریانوردی از نظر ایمنی دریا است، گفت: در یک فراخوان اولیه برای ترمینال شماره یک بندر شهید رجایی، ارزیابی کیفی و فنی پیشنهاددهندگان در حال انجام است و پس از آن، پیشنهاد قیمت را دریافت می‌کنیم.همچنین برای ترمینال 2 این بندر مطالعات به پایان رسیده و روش کار مشخص شده که تا 2 ماه آینده فراخوان عمومی بهره‌برداری از این ترمینال برگزار می‌شود. وی افزود: در ترمینال شماره ‌ هم که در حال توسعه است، ساخت اسکله‌ها با سرمایه سازمان بنادر انجام می‌شود که در بخش اول فراخوان داده‌ایم و پیمانکاران هم ارزیابی فنی شده‌اند که اواخر این ماه پاکت قیمت آنها دریافت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در بخش سرمایه‌گذاری و تجهیزات ترمینال‌3، اسناد و مدارک در حال آماده شدن است که تا پایان آذر این اسناد آماده می‌شود و سپس ارزیابی داخل سازمان برای ارزیابی سرمایه‌گذار ترمینال 3 انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در شش ماهه ابتدایی امسال تاکنون در بحث عملیات بندری 5/24درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته‌ایم و در بخش کانتینر این رقم 9 درصد افزایش عملکرد بوده است.

سعیدنژاد گفت: در شش ماهه ابتدایی امسال جمع عملکرد کل بنادر ایران 151 میلیون تن بود که این رقم در سال گذشته در همین مدت 121 میلیون تن ثبت شد.

وی درباره واگذاری بندر شهید بهشتی چابهار به سرمایه‌گذار هندی گفت: قراردادهای سرمایه‌گذاری بندر چابهار در اردیبهشت امسال زمانی که نخست‌وزیر هند در ایران بود، اطلاع‌رسانی شد.البته بندر به هیچ عنوان واگذار نمی‌شود؛ ضمن آنکه نیروی کار محلی خواهد بود.

مهندس محمدرضا الهیار دبیر همایش ICOMPAS-2016هم به خبرنگاران گفت: مدیریت سواحل و بنادر، مهندسی بندر و سازه‌های ساحلی، محیط زیست دریایی و ایمنی و مهندسی فراساحل وخطوط لوله از موضوعاتی است که امسال در دوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی بررسی می‌شود. به گفته وی، ایجاد اتاق فکر برای ارتقای دانش‌ مهندسی سواحل و بنادر در استفاده از فناوری به روز در حوزه سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی از اهداف برگزاری این همایش است. وی اعضای کمیته علمی همایش را 46 نفر از متخصصان بین‌المللی عنوان کرد و گفت: تاکنون 416 خلاصه مقاله توسط دبیرخانه همایش اخذ شده است؛ ضمن آنکه 130 مقاله به صورت شفاهی ارائه می‌شود و 30 کشور در همایش سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی امسال حضور دارند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.