| کد خبر: 104463 |

" مرز چیلات " دهلران ظرفیت مغفول مانده برای ساماندهی مراسم اربعین

تین‌نیوز| " مرز چیلات " دهلران از جمله ظرفیت‌های مغفول مانده برای ساماندهی مراسم اربعین است که می تواند نقش مهمی در بهبود کیفی تردد زائران داشته باشد.


شرکت در مراسم اربعین حسینی چند سالی است که به یکی از اولویت‌های مردم ولایت‌مدار کشورمان تبدیل شده است که این موضوع از اوج ارادت این ملت به سالار شهیدان حکایت دارد.

بر اساس روایاتی که از بزرگان دین و به ویژه امام حسن عسکری(ع) به ما رسیده است زیارت اربعین یکی از پنج علامت مومن ذکر شده است که همین فرمایش گهربار لزوم بسترسازی برای بهره‌مندی هر چه بیشتر از روز اربعین را دو چندان کرده است.
از چند سال گذشته که مقدمات این حضور و بهره‌گیری از اربعین حسینی(ع) با اقداماتی برای تسهیل در تردد زائران از سوی نظام انجام شده است کنگره عظیم اربعین به یکی از تجمعات بزرگ تبدیل شده است که چشم همه جهانیان به آن معطوف شده است.
فراهم نبودن برخی امکانات و زیرساخت‌ها در مرزهای منتهی به کشور عراق برای تردد زائران اربعین مسئله‌ای است که در سالهای گذشته مشکلاتی را به وجود آورده است مشکلاتی که اگر چه سال به سال کمتر شده‌اند اما همچنان باید همتی مضاعف برای حل این مشکلات از سوی مسئولان در مرزها به‌کار گرفته شود.
استان ایلام و مرز مهران که یکی از مسیرهای مهم و اصلی تردد زائران در سالهای قبل بوده است به دلیل همین مشکلات و تنگناهای زیرساختی علی‌رغم تلاش مسئولان استانی که سعی داشتند بهترین خدمات دهی را ارائه کنند اما قابل کتمان نیست که نیاز به رفع برخی مشکلات همچنان وجود دارد.
تدبیری که در سالهای گذشته هم از سوی مسئولان استانی و هم از سوی مسئولان کشوری برای کمتر شدن مشکلات زائران اندیشیده شد استفاده از نقطه مرزی دیگری در استان ایلام بود که بتواند حجم مراجعه زائران را به مرز مهران کاهش دهد.
بعد از بررسی‌های زیادی که در نقاط مختلف استان ایلام که دارای بیش از 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است انجام شد نقطه مرزی چیلات در شهرستان دهلران به عنوان نقطه‌ای نزدیک که دارای شرایط تقریباً مساعدتر نسبت به جاهای دیگر بود تعیین شد.
 
اگر بخواهیم از نظر بعد مسافت شهرستان دهلران را به شهرهای عراق سنجش کنیم متوجه می‌شویم که این شهرستان ده‌ها کیلومتر به شهرهای عراق نزدیک‌تر است به طوری که دو شهر مهم علی غربی و العماره نسبت به نقطه مرزی دهلران فاصله‌ای کمتر از 30 کیلومتر را دارا است.
همچنین از نظر قیاس با شهر مهران مرکز استان میسان  شهر عماره و دیگر شهرهای مهم آن همانند علی غربی با شهر دهلران هم مرز  بوده و این در حالی است که استان میسان تا شهرستان مهران بیش از 110 کیلومتر فاصله دارد.
از بعد مسافت که بگذریم داشتن توپوگرافی مناسب زمین های این شهرستان در این سو و همچنین در آن سوی مرز برای عملیات‌های راه‌سازی این نقطه را به یکی از نقاط مناسب برای ایجاد گذرگاه تبدیل می‌کند.
فاصله کم شهرستان دهلران و نقطه مرزی چیلات با راه‌آهن جنوب و بزرگراه‌های کشور که به کمتر از 120 کیلومتر می‌رسد شرایطی را فراهم کرده است که توجیهی مناسب و مستدل برای سرمایه‌گذاری و تمرکز بیش از پیش بر روی این نقطه وجود داشته باشد.
آنچه از برآیند مطالب آورده شده می‌توان دریافت این است که در این مسئله که نقطه مرزی چیلات برای ایجاد گذرگاه نقطه مناسبی است شکی نیست ولی عدم اهتمام جدی برای تسریع در عملیات اجرایی آن جای سوال دارد.
در چند ماه گذشته مصاحبه‌های متعددی از سوی استاندار ایلام, معاونان استاندار و همچنین از سوی فرماندار شهرستان دهلران مبنی بر بازگشایی مرز چیلات در اربعین امسال انجام شد و از سویی فرماندار شهرستان دهلران هم تلاشها و اقدامات شایسته‌ای برای آماده‌سازی این مرز انجام داد اما انگار رسیدن به این مطلوب کمی دور از ذهن شده است.
 
استان ایلام در حالی هفته گذشته میزبان وزیر کشور برای بررسی چگونگی روند آماده‌سازی امکانات و زیرساختهای لازم برای تردد زائران اربعین بود که هیچ اشاره‌ای از سوی وزیر به استفاده از مرز چیلات دهلران در مصاحبه‌هایشان نبود.
همه این شواهد و قرائن حاکی از آن است که شاید امسال هم شاهد بازگشایی این مرز نباشیم اما لازم است در سطح کلان برای بهینه‌سازی تردد زائران به ظرفیت مرز چیلات به عنوان یک اولویت نگریسته شود تا هم شاهد کاهش مشکلات در این زمینه باشیم و هم دریچه‌ای برای تبادلات اقتصادی باز شود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.