| کد خبر: 102853 |

به گزارش تین‌نیوز:

◄ مجازات استفاده از تلفن همراه حین رانندگی در ایران و کشورهای اروپائی / ارتباط استفاده از تلفن و سوانح مرگبار رانندگی

تین‌نیوز| با توسعه روزافزون استفاده از وسایل الکترونیکی در میان مردم جهان که ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، دیده می‌شود استفاده از تلفن همراه از طرفداران زیادی برخوردار است که همه ساله آمار بالایی از سوانح را در کشور ما به خود اختصاص می‌دهد.      

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، به ظاهر قوانین مدون راهنمائی و رانندگی ایران مانع از استفاده از تلفن همراه نبوده و توجه چندانی نیز به اعمال قانون در این زمینه نمی‌شود زیرا، دیده می‌شود حتی در حین عبور از مقابل ماموران پلیس راهور نیز ابائی در استفاده از تلفن همراه وجود ندارد.

بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی اروپا و به‌طور مشخص کشور انگلستان، استفاده از موبایل حین رانندگی برابر با ابطال گواهینامه خواهد بود، البته این اتفاق به سادگی در این کشور رقم نخورده بلکه با افزایش تلفات ناشی از استفاده از تلفن همراه، دولتمردان این کشور را ناگزیر از وضع چنین قانونی کرد.

به گزارش تین‌نیوز، وقوع حوادث بسیار رانندگی بر اثر استفاده از تلفن همراه حین رانندگی وزیرحمل‌ونقل انگلیس را به وضع قانونی جدید وا داشت، برای باطل شدن گواهینامه رانندگی کافی است فقط دو بار حین رانندگی از تلفن همراه استفاده کنید.
 
بر اساس این گزارش وزیرحمل‌ونقل انگلیس از قانون جدیدی در راهنمایی رانندگی این کشور خبر داد که بر اساس آن هرکسی در حین رانندگی از تلفن همراه به هر نحوی (زدن پیامک، تماس تلفنی و یا استفاده از اپلیکیشن) استفاده کند حداقل 200 یورو جریمه می‌شود و 6 امتیاز منفی در کارنامه‌ رانندگی وی درج می‌شود.

در ایران نیز بنا به گفته معاون آموزش پلیس‌راهور تهران بزرگ، برابر ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی از مصادیق تخلفات رانندگی پرخطر و حادثه ساز شمرده شده و علاوه بر اعمال جریمه صد هزارتومانی، 3 نمره منفی (وسایل نقلیه شخصی) 5نمره منفی (وسایل نقلیه عمومی) به راننده متخلف اختصاص داده خواهد شد.

به گفته سرهنگ مراد مردای در گفت‌وگوی با تین‌نیوز، نیاز است که قانونگذار با شدت بیشتری با این تخلف برخورد کرده تا شاهد کاهش این تخلف در سطح کشور باشیم و در ضمن، فرهنگ سازی از طریق رسانه ها تاثیر به‌سزایی خواهد داشت.

«کریس گریلینگ» (Chris Grayling) در ادامه گفته، در صورت تکرار این تخلف-یعنی برای بار دوم- گواهینامه فرد متخلف ضبط شده و برای 6 ماه از رانندگی محروم خواهد شد، تحقیقات نشان می‌دهد زمان واکنش در حین استفاده از تلفن همراه تا 50 درصد نسبت به حالت طبیعی کاهش پیدا می‎کند.

این گزارش با استناد به برخی مفاد قانون جدید تخلفات رانندگی که به پیشنهاد وزارت‌خانه‌های دادگستری، کشور، راه و شهرسازی و نیروی انتظامی و به استناد مواد 21 و 22 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بخشی از کدهای جرایم رانندگی را اصلاح شد، براساس این مصوبه، نرخ 41 عنوان جریمه اصلاح شده و سقف جرایم رانندگی به 400 هزار تومان افزایش یافت اما دیده می‌شود اعمال نرخ‌های جدید نیز چندان از کارآیی مطلوبی برخوردار نبوده است زیرا، برخی رانندگان را از ارتکاب تخلف در رانندگی بازنداشته است.

براساس مصوبه جدید دولت، ارتکاب تخلفاتی هم‌چون عدم رعایت حق‌ تقدم عبور، حرکت نکردن وسایل‌ نقلیه بین دو خط یا تغییر خط حرکت بدون رعایت مقررات مربوطه در معابر خط‌کشی شده و نداشتن گواهی معتبر معاینه‌فنی وسیله‌‌نقلیه مبلغ 50 هزار تومان جریمه به همراه دارد.

هم‌چنین جریمه قصور در به کار بردن علایم ایمنی هشداردهنده حسب مورد در جلو، کنار و عقب وسیله‌‌نقلیه متوقف در سطح راه‌ها برابر ضوابط مربوطه، توقف وسایل‌ نقلیه در حاشیه راه‌ها برای فروش‌ کالا، نداشتن آج مناسب در سطح اتکای لاستیک یا استفاده از لاستیک‌های فرسوده، رانندگی با وسیله‌ نقلیه دودزا، نداشتن بارنامه یا صورت‌ وضعیت مسافری در وسایل‌ نقلیه عمومی و مغایرت مشخصات مسافر یا محموله با صورت وضعیت یا بارنامه صادر شده یا استفاده مکرر از یک بارنامه یا صورت وضعیت مبلغ 45 هزار تومان و عدم پرداخت عوارض مقرر در آزادراه‌ها 30 هزار تومان جریمه دارد.

هشدار به رانندگان به استناد بند «د» ماده (10) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در صورت ارتکاب همزمان تخلف از جمله انجام حرکات نمایشی، تجاوز از سرعت مجاز (بیش از 50 کیلومتر در ساعت)، سبقت غیر مجاز در راه‌های دو طرفه، عبور از چراغ قرمز و حرکت مارپیچ علاوه بر صدور قبض جریمه وسیله نقلیه به مدت 72 ساعت توقیف می‌شود.

براساس بند «ب» ماده (10) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در صورت ارتکاب تخلف رانندگی در حالت مستی و استفاده از مواد روانگردان و افیونی علاوه بر صدور قبض جریمه، گواهینامه راننده متخلف 6 ماه ضبط و وی به مرجع قضائی معرفی می‌شود.

به گزارش تین‌نیوز، با نگاهی دقیق به این مصوبه در می‌یابیم که هرچند تشدید نظارت بر تمامی بخش‌ها به وضوح صورت گرفته اما، نرخ جریمه‌ها در حدی است که رانندگان «با استناد به گفته برخی از ایشان»، پرداخت جریمه را در سبد هزینه خانوار گنجانده و ابائی از تکرار تخلف ندارند زیرا، اعمال قانون به گونه‌ای نیست که متخلف را از داشتن مزایای اجتماعی محروم و یا در پرداخت هزینه جریمه به زحمت وادارد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • 0 0

    خیلی جای نگرانی است این مقوله واقعا خیلی تصادف میشه با این وضعیت که در کشور ما وجود دارد نمیدانم چرا مسئولین به فکر مردم نیستند.