| کد خبر: 97123 |

◄ضرورت تشدید مقررات جهت کاهش تصادفات و کشته‌های ترافیکی

وبلاگ تین‌نیوز، مهدی حسن‌زاده| اخیراً در کشور شاهد تصادفات متعدد منجر به فوت بوده‌ایم که از این میان تصادفات واژگونی اتوبوس در جاده چالوس با 16 نفر کشته و همچنین 19 کشته در تصادف اتوبوس حامل سربازان بسیار دلخراش بود.

اکثر تحلیل‌های کارشناسی و گزارشات مختلف، عامل انسانی و تخلفات رانندگان را به عنوان عامل اول در کنار عامل جاده و وسیله نقلیه اعلام کرده‌اند. ما به عنوان کارشناس در حوزه حمل و نقل و ترافیک ملزم هستیم که این حوادث را آسیب شناسی کنیم به این معنی که به چه دلیل، فرد به راحتی تخلف می‌کند حال آنکه این تخلف می‌‌تواند سرعت غیرمجاز،  عدم رعایت فاصله طولی و فاصله جانبی و یا هر تخلف دیگر باشد که نتیجه اش یک تصادف مرگبار است. تشدید و تکرار تخلفات فردی نیز عامل مهمی است که میباست مورد توجه قرار گیرد. این سوال نیز پیش میاد که رانندگان تصادفات اخیر آیا در اولین تخلف خود منجر به چنین تصادف مرگباری شده‌اند؟

هنگامی که به آمار تصادفات مراجعه می‌کنند می‌بینیم که آمار تخلفات ناشی از سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز که منجر به رانندگی مخاطره آمیز می‌شود بسیار بالاست. تخلف مکرر طبیعتا احتمال تصادف منجر به جرح و فوت را افزایش می‌دهد.

در مطالعات تطبیقی  بررسی آمار تصادفات در کشورهای دیگر آنچه مشخص است کمتر بودن تعداد تصادفات و تعداد کشته های ناشی از تصادفات می باشد. رانندگان با توجه به تشدید قوانین و مقرارت در این کشورها به راحتی به خودشان اجازه رانندگی مخاطره آمیز را نمی‌دهند و یکی از مهمترین دلایل آن تاوان بسیار سنگین است که لزوما جریمه مالی نیست. این جریمه ها در برخی از کشورها شامل باطل شدن گواهی نامه رانندگی، ممنوعیت رانندگی در یک بازه زمانی و یا حتی زندانی شدن فرد است.

نمونه تاثیر این جریمه ها را می‌توان در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دید. به طور مثال در شهر دوبی غالب رانندگان تاکسی از کشورهای هند و پاکستان می باشند که در شهر دوبی بسیار تابع قوانین و مقررات، رانندگی می کنند. نکته قابل توجه، تغییر و تاثیر پذیری این افراد در تبعیت از قانون با توجه به تفاوت نحوه اجرای قوانین در دو محیط متفاوت است به این معنی که در شهر دوبی که جریمه ها و تاوان، سنگین است شاهد رانندگی ایمن این افراد هستیم حال آنکه رفتار این رانندگان در کشور خودشان بسیار مخاطره آمیز است.

در مجموع مطالب ارائه شده می توان نتیجه گرفت با توجه به حوادث منجر به فوتی که اخیرا در کشور رخ داده است تشدید قوانین و مقررات و همچنین استفاده از ابزارهای نوین با هدف کاهش رفتارهای مخاطره آمیز بسیار در کاهش تصادفات و کشته های رانندگی موثر است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.