| کد خبر: 97054 |

بیان مشکلات بازرگانان ایران و عراق تا درخواست حضور پررنگتر در بازار کشور همسایه

تین‌نیوز| نخستین نشست مدیران استان های هم مرز با کشور عراق در خوزستان برگزار شد که در این نشست جمعی از مدیران و رؤسا به بیان دیدگاه های خود پرداختند.


نخستین نشست مدیران استان های هم مرز با کشور عراق در خوزستان برگزار شد که در این نشست جمعی از مدیران و رؤسا به بیان دیدگاه های خود پرداختند. صندوق ضمانت صادرات انعطاف پذیر نیست.

شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به نبود میدریت واحد برای سازماندهی امور بازرگانی اظهار کرد: قوانین متغیر گمرکی در عراق و  اعمال نشدن یکسان تعرفه‌ها و رویه‌های گمرکی در مرزهای ورودی یکی دیگر از مشکلات صادرکنندگان به کشور عراق است.

وی افزود: نبود یک سیستم بانکی منسجم و شفاف کمبود انبارهای مسقف، سردخانه و امکانات رفاهی در مرزهای تجاری دو کشور، مجهز نبودن گمرکات مرزهای میان ایران و عراق مطابق با قوانین نظام بانکی دنیا، کمبود زیرساخت مناسب در مرزهای تجاری و ناهماهنگ بودن هنگ مرزی واقع در مرزهای تجاری استان‌های هم‌مرز با کشور عراق تنها بخشی از مشکلات تجارت با کشور عراق از طریق پایانه ها است.

عموری با اشاره به تصمیم‌گیری یک جانبه طرف عراقی و بستن مرزها بدون هماهنگی با طرف ایرانی و جلوگیری از ورود کالا به صورت ضربتی عنوان کرد: تجار از مزایای این صندوق اطلاع کافی ندارند و  دستورالعمل‌ها و آئین نامه‌های صندوق برای تضمین برگشت پول و کاهش ریسک تجارت انعطاف‌پذیر نیست.

وی افزود: سازمان توسعه تجارت ایران از صادرکنندگان در بخش پرداخت جوایز صادراتی، اعزام هیأت های تجاری، پذیرش هیئت‌های تجاری و مشارکت در نمایشگاه‌های تخصصی به صورت ویژه حمایت نمی‌کند.

مسئولان کشوری در بحث اربعین تنها وعده می دهند
سردار عبدالله نظرپور فرمانده مرزبانی خوزستان نیز در این نشست تصریح کرد: تا زمانی که زیرساخت‌های امنیتی در یک مرز و پایانه به خوبی انجام نشود در حوزه امنیت صادرات و واردات از آن مرز مشکل وجود دارد بنابراین مسئولان مربوطه در این امر توجه ویژه را داشته باشند.

وی افزود: شاهد برخی از سرقت‌ها به دلیل این کمبودها هستیم  البته نیروها تلاش می‌کنند ولی چون زیرساخت‌ها در این زمینه آماده نیست این مشکلات به وجود می‌آید.

سردار نظرپور با انتقاد از عدم تحقق وعده های مسئولان گفت: مسئولان رده‌های بالای کشور قول‌هایی می دهند ولی در زمینه  دوربین‌ها  و تجهیزات کنترلی کاری در مرزها انجام نمی شود. باید صنعت و معدن در زمینه حل این مشکل بخش خصوصی را در ورود دهد.

وی ادامه داد: در طول ماه ۳ الی ۴ مرحله شاهد بسته شدن مرزها و پایانه‌ها توسط کشور عراق هستیم آن هم بدون هماهنگی با مسئولان اقتصادی و امنیتی ما، که این کار سبب خسارت‌های زیادی به بازرگانان ما در کالاهای سریع‌الفساد شده است.

لزوم حضور فیزیکی پررنگ تر در بازار عراق
یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به لزوم پیگیری مشکلات مطرح شده بیان کرد: کشور ما و عراق در شرایط ویژه‌ای هستند و هر دو شرایط و اهداف خاصی دارند. حقیقتی وجود دارد که آن نیازمند بودن هر دو کشور به یکدیگر است.

وی افزود: در حوزه اقتصادی، بازار کشور عراق در تولید و پیشرفت نقش جدی را برای کشور را دارد چرا که بازاری استراتژیک است.

وظیفه دولت در گسترش تجارت و کاهش مشکلات سنگین است
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان هم در این خصوص تأکید کرد: اگر بنا باشد تجارت افزایش یابد و مشکلات کم شود وظیفه دولت سنگین‌تر است لذا باید در مرزها بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم.

وی گفت: مرزها و پایانه‌ها ما باید مجهز شوند چرا که مقدار زیادی از کالاهای صادراتی مواد غذایی است؛ با فراهم کردن امکانات در مرزها تجار زیان کمتری می‌بینند.

شریعتی یادآور شد: اگر دولت خود را از صادرکنندگان دانسته و آنها را ارزآور خود بداند، باید در این زمینه سرمایه گذاری کرده و پس از آن انتظار جهش در صادرات داشته باشیم.

وی همچنین، رسیدگی به وضعیت صدور ویزای تجار خوزستانی را خواستار شد و گفت: موانع صادرات در خوزستان از جمله صدور ویزا باید هرچه زودتر مرتفع شود.

بخش خصوصی حضور پررنگی در بازار عراق ندارد
در قسمتی دیگر محمدرضا مودودی معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: بخش عمده‌ای از صادرات غیرنفتی وابسته به شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی و نیمه ‌دولتی است اما بخش خصوصی در صادرات غیرنفتی مؤثر بوده است.

وی افزود: در بخش صادرات، کشور جوانی هستیم. در سال ۸۰ و در حدود ۱۵ سال پیش ۴٫۲ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم ولی در سال گذشته ۴۲ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم که هزار درصد رشد را نشان می‌دهد.

مودودی گفت: بخش عمده‌ای از صادرات ما هنوز وابسته به شرکت‌های بزرگ دولتی و یا نیمه دولتی هستند. آنچه که در بحث عراق مهم است و باید نسبت به آن راهکار پیدا کنیم این است که نگاه ما به عراق چیست.

وی ادامه داد: باید بپذیریم دوره فروش پیله وری به سر رسیده ولی متاسفانه هنوز بخش عمده ای از تجارتمان به صورت  پیله وری است. این مشکل فقط در عراق نیست و در افغانستان که دیگر بازار مهم ما است، نیز وجود دارد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: عبارت قاچاق قانونی، عبارتی ناپسند است. به صورت جدی و پیگیرانه درصددیم که تعرفه‌ها را به صفر برسانیم. یگانه راه رفع و معضل قاچاق پیوستن و عضویت در باشگاه جهانی تجارت بین‌المللی است که اگر محقق شود بسیاری از ظرفیت‌های نهفته احیا می‌شود.

وی گفت: خیلی از مشکلاتی که در بحث تجارت با کشور عراق داریم به دلیل عدم حضور است و نیز اینکه مسائل را رایزنی نمی‌کنیم.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.