| کد خبر: 95358 |

مدیرکل گمرک آستارا خبر داد

افزایش ۳۰۰ درصدی ترانزیت داخلی

تین‌نیوز| اداره کل گمرک آستارا چندین سال است که رتبه نخست صادرات را در میان مرزهای شمال کشور به خود اختصاص داده و این گمرک نبض تپنده صادرات کالاهای غیرنفتی در شمال کشور به شمار می‌رود.

گمرک آستارا به عنوان یک اداره کل در امور واردات و صادرات قطعی، ورود و خروج موقت، تعاونی مرزنشینان، ترانزیت داخلی و خارجی، کارنه‌تیر بین‌المللی، مبدأ و مقصد کارنه‌تیر، کاپوتاژ، امور مسافری، مرجوعی، امانت‌های پستی و قضایی فعالیت می‌کند. این گمرک رتبه نخست تجارت چمدانی در میان مرزهای زمینی و رتبه نخست صادرات در میان مرزهای شمال کشور را دارد.

سومین مرز زمینی پرتردد کشور از جمله مزیت‌های این گمرک است و تردد سالانه افزون‌بر ۸۰۰ هزار نفر مسافر داخلی و خارجی این مرز را به یکی از پویاترین مرزهای زمینی تبدیل کرده است.

بیشترین حجم صادرات شهرستان آستارا از طریق گمرک شامل مواد غذایی، محصولات کشاورزی، پوشاک، محصولات شیمیایی، مواد معدنی، مصالح ساختمانی و برخی کالاهای صنعتی است که به کشورهای آذربایجان و روسیه ارسال می‌شود. عمده‌ترین کالاهای وارداتی این گمرک شامل آهن‌آلات، انواع چوب و تخته، انواع محصولات مصرفی، پوشاک و لوازم خانگی است که از کشورهای ترکیه، آذربایجان و چین به آستارا وارد می‌شود. گمرک آستارا با قدمتی بیش از ۱۳۰ سال یکی از شاهرگ‌ها و قطب‌های اقتصادی استان گیلان به شمار می‌رود و این اداره کل درجهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل ضمن خدمات‌رسانی در تمامی امور مربوط، به آخرین و بروزترین سیستم‌های گمرک الکترونیک نیز متصل شده تا گامی در جهت روان‌سازی، پویایی و تسهیل در امر صادرات برداشته باشد. مدیر کل گمرک آستارا در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه هیچگونه رکودی در گمرک این شهرستان وجود ندارد و این را می‌توان از رضایت تاجران و صادرکنندگان دریافت، گفت: خوشبختانه در روند مبادلات کالا به سبب وجود تجهیزاتی نظیر دستگاه ایکس‌ری هیچگونه خللی تاکنون ایجاد نشده است.

رسول امیدی با اشاره به اینکه دستگاه ایکس‌ری با صرف هزینه‌ای افزون‌بر ۲۴۰ میلیارد ریال در گمرک آستارا راه‌اندازی شده است، افزود: با راه‌اندازی این دستگاه جابه‌جایی احتمالی هرگونه مواد مخدر و کالاهای قاچاق کنترل و شناسایی می‌شود. وی میزان صادرات کالای غیرنفتی در ۳ ماه نخست سال جاری را از طریق گمرک آستارا ۹۴ هزار و ۱۵۷ تن و به ارزش حدود ۴۷ میلیون دلار ذکر کرد و افزود: در شرایطی که برخی از گمرکات در این مدت کاهش ۵۰ درصدی ارزش صادرات را تجربه کردند ولی گمرک آستارا فقط ۵ درصد از نظر ارزش صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش مواجه بوده است. مدیرکل گمرک آستارا با بیان اینکه صادرات کالا در راستای توسعه اقتصادی کشور به شکل عادی از طریق گمرک آستارا انجام می‌شود، اظهار کرد: کاهش اندک صادرات نیز متاثر از وضعیت جهانی است که البته نباید از تاثیر بالا رفتن نرخ ارز و نیز وجود مشکلاتی در زمینه مبادلات بین‌المللی پولی غافل شد.

وی با بیان اینکه با رونق صادرات محصولات کشاورزی از شهریور سال جاری صادرات گمرک آستارا افزایش پیدا می‌کند، گفت: در طول ۳ ماه سال جاری ترانزیت خارجی از لحاظ ارزش دلاری ۹۱ درصد، ترانزیت داخلی نزدیک به ۳۰۰ درصد، تعداد اظهارنامه وارداتی ۷درصد و اظهارنامه صادراتی ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. مدیرکل گمرک آستارا با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی تعداد تردد کامیون ورودی و خروجی در ۳ ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بیان کرد: کالای همراه مسافر نیز در چارچوب معافیت‌های موجود بدون هیچ گونه مشکل و محدودیتی جابه‌جا می‌شود، هر چند عده‌ای انتظار دارند که این رویه خارج از قواعد از حالت مسافری خارج شده و تجاری شود که این امر خارج از حیطه اختیارات گمرک آستارا بوده و مستلزم مجوز کشوری است.

امیدی در ادامه با بیان اینکه گمرک آستارا از گمرکات پیشرو در زمینه پیاده‌سازی اهداف دولت الکترونیک است، گفت: به طور تقریبی تمامی رویه‌های تعریف شده الکترونیکی در گمرک آستارا اجرا می‌شود. وی ادامه داد: به تازگی گمرک آستارا به سامانه سالن متمرکز برای واردات پیوست که این امر به تسهیل و روانسازی مبادلات، کاهش هزینه‌ها و سلامت انجام کار کمک می‌کند. مدیر کل گمرک آستارا درباره انجام تدابیر لازم برای جلوگیری از مبادلات کالای قاچاق از طریق گمرک آستارا، گفت: با توجه به اعمال کنترل درهای ورود و خروج و به سبب داشتن دستگاه‌های ایکس‌ری پیشرفته برای کنترل بار کامیون و بار مسافر و نیز به سبب وجود سگ‌های موادیاب قدرت ریسک قاچاق بالا رفته و میزان تخلفات در گمرک آستارا پایین آمده است.

امیدی در ادامه با اشاره به افزایش هزینه‌های دریافتی گمرک جمهوری آذربایجان از کامیون‌های ایرانی، گفت: تفاوت در ساعت اداری بین گمرک آستارا و گمرک جمهوری آذربایجان نیز از جمله مشکلاتی است که باعث ایجاد ترافیک کامیون‌های حمل بار در شهرستان آستارا می‌شود. گفتنی است، شهرستان بندری آستارا با ۸۶ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزی جمهوری آذربایجان، سومین مرز پرتردد کشور به شمار می‌رود به طوری که سالانه نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر مسافر داخلی و خارجی از این مرز تردد می‌کنند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.