| کد خبر: 95265 |

آغاز فرآیند رسمی تدوین آئین‌­نامه نظام ملی ارتباطات خودرویی در کشور

تین نیوز| تعامل با ذی‌نفعان فناوری ارتباطات خودرویی در بخش‌‌های دولتی و خصوصی برای ایجاد زمینه‌‌های بهره‌‌برداری عملیاتی و تجاری‌‌سازی کاربردهای آن، از جمله مهمترین اقداماتی است که باید به طور مداوم پیگیری ‌شود تا موجبات توسعه این فناوری در کشور به صورت نهادینه و مطلوب فراهم شود.

از این‌رو به‌دنبال جلسات متعدد برگزار شده در سال گذشته توسط مدیریت پروژه ملی سامانه ارتباطات خودرویی با سازمان فناوری اطلاعات ایران پیرامون ضرورت تدوین یک نظام ملی برای توسعه کاربردهای فناوری ارتباطات خودرویی در کشور، مقرر شد که این موضوع از طریق دبیرخانه شورایعالی فناوری اطلاعات کشور مورد پیگیری قرار گیرد. به این منظور لازم دانسته شد که درخواست طرح آن در این شورایعالی از سوی یکی از دستگاه‌‌های ذی‌‌نفع فناوری داده شود.

بر این مبنا، پیگیری‌‌های لازم برای ارسال درخواست مورد نظر از سوی وزارت راه، مسکن و شهرسازی به طرق مختلف به عمل آمد.

تشکیل جلسه حضوری با وزیر محترم راه‌، مسکن و شهرسازی درسال ۹۳ با هدف تشریح دستاوردهای پروژه ملی «طراحی و پیاده‌سازی سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی» و بیان ضرورت‌‌های توجه به توسعه فناوری ارتباطات خودرویی برای ارتقاء سطح ایمنی جاده‌‌ها و بهبود حمل‌‌ونقل جاده‌‌ای در کشور، درخواست طرح موضوع در کمیسیون ایمنی راه‌های کشور که نهایتاً به حضور در کمیته فرعی این کمیسیون در سال ۹۴ برای بیان تأثیر کاربردهای این فناوری در حوزه ایمنی ترددهای خودرویی انجامید و تعاملات لازم با سازمان راهداری و حمل‌‌ونقل جاده‌‌ای که تأئید این سازمان در مورد اهمیت استفاده از فناوری ارتباطات خودرویی را در پی داشته است، از جمله فعالیت‌‌هایی بوده‌‌اند که توانسته‌‌اند زمینه‌‌ساز طرح آئین‌‌نامه نظام ملی ارتباطات خودرویی در شورایعالی فناوری اطلاعات کشور باشند.

با این وصف، در نامه‌‌ای به امضاء دبیر شورایعالی فناوری اطلاعات کشور خطاب به وزیر راه، مسکن و شهرسازی، ضمن ارسال یک نسخه از پیش‌‌نویس آئین‌‌نامه پیشنهادی نظام ملی ارتباطات خودرویی، از آن وزارتخانه خواسته شده است تا نظرات تأئیدی، اصلاحی و تکمیلی خود را در خصوص آئین‌‌نامه پیشنهادی اعلام کند تا در دستور کار شورای‌‌عالی فناوری اطلاعات کشور قرار گیرد.

با ارجاع این نامه به سازمان راهداری و حمل‌‌ونقل جاده‌‌ای از سوی وزارت راه، مسکن و شهرسازی، این سازمان ضمن تأئید نتایج قابل توجه پروژه یاد شده در اجرای آزمایشی آن در مسیر آزادراه تهران-رشت، اثبات توانایی فناوری یاد شده در افزایش ایمنی حمل‌ونقل زمینی و کاهش تصادفات رانندگی را به اداره کل وزارتی وزارت متبوع اعلام می‌‌کند.

در نامه رسمی اعلام موارد فوق از سوی سازمان راهداری و حمل‌‌ونقل جاده‌‌ای، با اعلام حمایت مجدد و تأکید بر توسعه و تنطیم قوانین مورد نیاز، توصیه شده است طبق متن آئین‌‌نامه پیشنهادی، کارگروهی از نمایندگان وزارت راه، مسکن و شهرسازی و سایر نهادهای مرتبط تشکیل شود تا نسبت به بررسی دقیق و تنطیم نهایی متن آئین‌‌نامه اقدام کنند.

پس از اعلام نظر سازمان راهداری و حمل‌‌ونقل جاده‌‌ای، پاسخ وزارت راه، مسکن ‌و شهرسازی به نامه دبیر محترم شورایعالی فناوری اطلاعات کشور در تاریخ ۹۴/۰۷/۱۳ مبنی بر تأئید نتایج قابل توجه اجرای پروژه سامانه ارتباطات هوشمند خودرویی در افزایش ایمنی حمل‌‌ونقل زمینی و کاهش تصادفات رانندگی، ارسال و در آن تشکیل یک نشست مشترک برای بررسی دقیق و تنظیم متن نهایی آئین‌‌نامه درخواست شده است.

در این نامه برخی نظرات اصلاحی و تکمیلی وزارت مزبور راجع به متن آئین‌‌نامه پیشنهادی نیز اعلام شده است.

با دریافت نظرات وزارت راه‌، مسکن و شهرسازی، موضوع تدوین آئین‌‌نامه نظام ملی ارتباطات خودرویی عملاً در دستور کار شورایعالی فناوری اطلاعات کشور قرار گرفت و بر اساس آن، دعوتنامه این شورا برای نمایندگان دستگاه‌‌های ذیربط جهت حضور در جلسه بررسی آئین‌‌نامه پیشنهادی ارسال شد.

تشکیل این جلسه در آذر ماه ۹۴ با شرکت جمعی از مدعوین و با حضور دبیر شورای‌عالی فناوری اطلاعات کشور، فرصت ارزنده‌‌ای را برای تبادل نظر در خصوص کلیات موضوع و ضرورت تدوین آئین‌‌نامه پیشنهادی فراهم کرد که سرآغازی بر فرآیند تدوین این آئین‌‌نامه به حساب می‌‌آید.

در این جلسه پس از معرفی کلیات فناوری ارتباطات خودرویی و بیان اقدامات جاری در کشورهای دیگر برای تدوین قوانین مورد نیاز جهت توسعه کاربردهای آن، به بررسی اسناد بالادستی مرتبط با موضوع مانند نقشه جامع علمی کشور و الزامات بهره‌‌گیری از این فناوری پرداخته شد و به ظرفیت‌‌های پژوهشی ایجاد شده در کشور برای توسعه آن اشاره شد.

در ادامه جلسه و با بیان نظرات حاضران، توجه به موارد زیر در متن آئین‌‌نامه مورد تأکید قرار گرفت؛
- لازم است ضمن توجه به سازوکارهای اجرایی برای هوشمندسازی خودروها و تأکید بر توان ساخت داخل برای تولید تجهیزات فناوری ارتباطات خودرویی، به تحقق این فناوری از منظر ارائه خدمات آن پرداخته شود.

-  لزوم تسریع در اجرایی شدن و کاربرد این فناوری با توجه به مطالعات خوبی که توسط مراکز علمی و تحقیقاتی کشور انجام شده است.

-  لزوم تسریع در استانداردسازی و تنظیم مقررات مورد نیاز برای توسعه این فناوری در همه مراجع ذیربط و بومی کردن آنها.

-  ارزش‌‌آفرین بودن این فناوری و کاربردهای آن در کشور.

در پایان این جلسه مقرر شد نظرات اصلاحی و تکمیلی اعضاء در خصوص آئین‌‌نامه پیشنهادی ظرف مدت دو هفته اعلام شود.

همچنین بر این موضوع تأکید شد که باید این آئین‌‌نامه در شکل نهایی آن هر چه سریع‌تر تصویب شود تا بتوان با تقسیم کار مناسب بین اعضاء و در بازه‌‌های زمانی مشخص، جلسات لازم برای بررسی و اتخاذ تصمیمات مربوط به اجرای آئین‌‌نامه را برگزار کرد.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.