| کد خبر: 89914 |

چابهار دروازه توسعه منطقه ای

تین نیوز | معاون وزیر کشتیرانی هند گفت: از دید هندوستان چابهار دروازه ای است به رشد اقتصادی و اشتغالزایی که یک رابطه برد ـ برد را رقم می زند.


سری واس تاش، معاون وزیر کشتیرانی هند با حضور در برنامه تیتر امشب با اعلام این مطلب گفت: باید بگویم که خیلی خوشحال هستم که از اینکه نخست وزیر هند در نشست امروز این صحبت ها را بیان کردند. ما بنادر دریایی بسیار زیادی داریم. نخست وزیر ما توسعه ای را در پیش گرفته اند که «توسعه بندر محور» هست و نقش بسیار مهمی در توسعه تجارت دارد.
 
 
این مقام هندوستانی افزود: استفاده از بندر چابهار می تواند تسهیلات ویژه ای را برای تجارت منطقه ای فراهم سازد. توسعه بندر به اشتغال و سرمایه گذاری سه کشور ایران، هندوستان و افغانستان رونق خواهد داد. ما می توانیم بخشی از تولید را در چابهار انجام دهیم تا منتقل بکنیم به خود کشور هندوستان و خود افغانستان. چابهار یک همخوانی خوبی با بنادر هند دارد و یک قرارداد برد ـ برد هست برای سه کشور و دروازه های تجارت جهانی را برای هند باز می کند. از دید هند در واقع چابهار می تواند یک دروازه ای به رشد اقتصادی، اشتغالزایی، سرمایه گذاری بیتشر و دسترسی به افغانستان و تأمین رفاه برای کل منطقه باشد.
 
سری واس تاش تأکید کرد: بندر چابهار نمونه خوبی از همکاری کشورهای دوست  ایران و هند است که از مدتهای دور روابط ویژه ای با همدیگر داشته اند.
 
همچنین در این برنامه سعید نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بندر چابهار در پنج فاز طراحی شده است. که به ظرفیت 90 میلیون تن در سال خواهد رسید. امیدواریم که این زمان کوتاه تر شود. در این مرحله فاز یک را اجرا می کنیم. ما در چابهار دو بندر داریم ، بندر شهید بهشتی و بندر شهید کلانتری که 30 سال است مورد بهره برداری قرار گرفته است. بندر جدید که شهید بهشتی است، 5 اسکله در حال ساخت دارد و حدود 73 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. امیدواریم تا آبان ما این اتفاق بیافتد و ما از فاز یک بهره برداری کنیم. در حال حاضر سبک سازی در این بندر نیز انجام نمی شود و کشتی های سنگین توان پهلوگیری در بندر را دارند. ما در این فاز به ظرفیت 8/5 میلیون تن خواهیم رسید.
 
سعید نژاد با اشاره به میزان سرمایه گذاری در این بندر نیز گفت: 150 میلیون دلار به اضافه 85 میلیون دلار میزان سرمایه گذاری دو کشور در این بندر خواهد بود.

همچنین وزیر راه و شهرسازی در ادامه برنامه در گفتگوی تلفنی با برنامه تیتر امشب درخصوص اهمیت توسعه بندر چابهار گفت: نکته مهم این است که سه رئیس جمهور برای این توافق به تهران آمدند که نشان می دهد این موضوع بسیار استراتژیک برای منافع سه کشور می باشد. این نکته بسیار مهم تر از شهر چابهار است. این نشان می دهد که ما چگونه می توانیم اقتصاد هند را به آسیای میانه پیوند بزنیم. افغانی ها هم علاقمند هستند به آب های گرم خلیج فارس و دریای عمان دسترسی داشته باشند. برای ما بسیار مهم است که ما در منطقه جنوب و جنوب شرق کشور به یک توسعه دست پیدا بکنیم.
 
عباس آخوندی افزود: این قرارداد می تواند تأثیرات بسیار گسترده ای برای همه داشته باشد. در افغانستان معادن بسیار بزرگی وجود دارد که هندی ها بسیار به آن علاقه مند هستند. هم منافع هندی ها و هم منافع افغانستانی ها تأمین می شود. برای ما مهم است که از مسیر ترانزیتی خودمان به نحو بهتر استفاده کنیم تا توسعه منطقه خودمان را فراهم کنیم. منافع همه ما در این است که این کار را توسعه بدهیم. برای تزانزیت زمینی هزینه 50 درصد را تخفیف داده ایم و در حوزه بارگیری دریایی نیز 55 درصد برای این کار تخفیف در نظر گرفته ایم.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.