| کد خبر: 89899 |

حجم کل نقدینگی از مرز یک‌هزار هزار میلیارد تومان گذشت

تین نیوز | قائم مقام بانک مرکزی گفت: حجم کل نقدینگی نیز از یک‌هزار هزار میلیارد تومان گذشت و به عدد یک‌میلیون و 17 هزار میلیارد تومان رسیده است.

اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی در همایش پولی و ارزی از افزایش 17.1 درصدی پایه پولی در سال 94 خبر داد و گفت: حجم پایه پولی در پایان سال گذشته به 153 هزار و 570 میلیارد تومان رسید.

وی اضافه کرد: حجم کل نقدینگی نیز از یک‌هزار هزار میلیارد تومان گذشت و به عدد یک‌میلیون و 17 هزار میلیارد تومان رسیده است.

کمیجانی ادامه داد: در سال 94 خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی به 921 هزار و 190 میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی در سال گذشته با 15.4 درصد رشد به 120 هزار میلیارد تومان رسیده است.

قائم مقام بانک مرکزی گفت: بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی نیز در سال 94 با 7درصد رشد به 12 هزار و 460 میلیارد تومان رسید و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز با 1.7 درصد کاهش به 83  هزار و 610 میلیارد تومان رسید.

کمیجانی با اشاره به کاهش مطالبات غیرجاری بانک‌ها به 10.2 درصد افزود: با وجود افزایش تسهیلات اعطایی، حجم بدهی غیرجاری بانکها از 97 هزار میلیارد تومان به 83 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی مهمترین اقدامات بانک مرکزی را کاهش نرخ تورم، کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، مشارکت در تأمین مالی خانوارها، اعطای کارت اعتباری، خرید کالا، اجرای سیاست‌های تسهیل اعتباری بخش مسکن، انتشار منظم آمارهای اقتصادی، گسترش چتر نظارتی بانک مرکزی، تدوین برنامه جامع ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و تأیید و اعطای مجوز آن از سوی شورای عالی امنیت ملی را عنوان کرد.

کمیجانی همچنین به کنترل نرخ ارز در بازار داخلی اشاره کرد و گفت: از زمان اجرای توافق برجام، دلار در داخل کمی تضعیف شده است.

وی با تأکید بر اینکه کاهش نرخ سود در اولویت سیاست‌های بانک مرکزی است، افزود: بانک مرکزی سیاست هایی در جهت کاهش تنگنای مالی بانک‌ها و کاهش هزینه‌ها از نیمه دوم سال 94 آغاز کرد که شاهد پیامدهای مثبتی در این زمینه بوده‌ایم.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به تبدیل اضافه برداشت بانک‌ها به خط اعتباری گفت: در این مدت روند اضافه‌ برداشت‌ها از منابع بانک مرکزی به شدت کاهش یافته، البته سیستم چکاوک این امکان را برای بانک‌ها فراهم کرد که بتوانند منابع و مصارف خود را مدیریت کنند.

کمیجانی همچنین مهمترین محورهای برنامه‌ اصلاح نظام بانکی در سال 95 را مدیریت فعالانه بازار بین‌بانکی، بهبود تجهیز و تخصیص منابع بانکی، تعدیل نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری، دسته‌بندی بانک‌ها و نظارت بر رفتار بانک‌های مشکل‌دار، به کارگیری عملیات بازار باز، انتظام‌بخشی مؤسسات غیرمجاز، افزایش سرمایه بانک‌های دولتی و غیردولتی، حل و فصل مطالبات معوق و در گام آخر، ادغام، تصفیه و انحلال برخی بانک‌ها عنوان کرد.

وی در جمع خبرنگاران درباره تعداد زیاد بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری و برنامه بانک مرکزی برای ادغام و کاهش آنها اظهار داشت: ادغام و انحلال بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، البته این کار در حال انجام است.

قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید با جدیت بیشتری به برنامه ادغام بانک‌ها فکر کنیم، افزود: گرچه هنوز برنامه خاصی برای ادغام بانک‌ها وجود ندارد، یعنی درباره اینکه کدام یک از بانک‌ها با یکدیگر ادغام شوند، هنوز برنامه ای وجود ندارد، به ویژه موسسات اعتباری غیردولتی برای برنامه ریزی در این زمینه باید در مجامع و سهامدارانشان تصمیم گیری های لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: ولی به هر حال بانک مرکزی مطالعات کارشناسی خود را برای چگونگی ادغام و اصلاح ساختار بانک ها در دستور کار قرار داده است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بانک‌ها نرخ های سود مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت نمی کنند و با فرمول‌های خاصی این نرخ را دور می زنند، توضیح داد: بانک مرکزی هر روز نظارت خود را قوی تر می کند و با تیم های بسیار قوی به صورت روزانه و هفتگی در سطح شعب در تهران و شهرستان‌ها نرخ‌های سود را رصد می کند و براساس اطلاعات کارشناسی، تمامی این نظارت ها صورت می گیرد.

کمیجانی در پاسخ به این سئوال که اما نرخ‌های مصوب ابلاغی از سوی بانک‌ها اجرای نمی شود، گفت: این موضوع را تایید نمی کنم. بنده اطلاعات کارشناسی نظارتی در بانک مرکزی به طور جدی و حرفه ای این موضوع را نشان می دهد که اکثر بانک‌ها نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت می کنند.

وی، نرخ رشد اقتصادی سال‌جاری را بین4تا 5 درصد پیش بینی کرد و در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا آمارهای بانک مرکزی به‌روز نمی‌شود، اظهار کرد: نرخ رشد اقتصادی توسط مرکز آمار منتشر شده است.

قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه پس شما مرکز آمار را به عنوان مرجع رسمی اعلام نرخ‌های اقتصادی قبول دارید؟ توضیح داد: این مرکز نرخ رشد اقتصادی را اعلام کرده اما بانک مرکزی هم منتشر خواهد کرد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.