| کد خبر: 89867 |

عملکرد ما در بانکداری اسلامی و بدون ربا مقبول نیست

تین نیوز | رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : علم اقتصاد حاکم در دانشگاهها و جامعه بیشتر به نگرش اقتصاد غربی متمایل است.

دکتر وحید شقاقی افزود : جامعه کمتر از محورها، مولفه ها و شاخص های اقتصادی اسلامی برخوردار است.

وی افزود: هنوز اقتصاد اسلامی تبلور خاصی در جامعه ندارد در حالی که اقتصاد اسلامی باید در ایران که ام القرای جهان اسلام است به بهترین نحو بروز و ظهور داشته باشد.

شقاقی ادامه داد : اقتصاد عدالت بنیان مهمترین محور، تبلور و نمود اقتصاد اسلامی است. اقتصاد عدالت بنیان یعنی فرصت های برابری برای عموم مردم به جهت ورود به فعالیت های اقتصادی رشد و نمو این مهم فراهم شود. ناگفته نماند عدالت بنیانی اقتصاد یکی از مولفه های کلیدی اقتصاد مقاومتی است.

شقاقی به بحث قرض الحسنه در نظام بانکداری اشاره کرد و گفت: قرض الحسنه در تامین برابری، عدالت، کاهش شکاف طبقاتی و ... نقش برجسته ای دارد و باید این فرهنگ بیشتر در جامعه ترویج شود.

وی در ادامه با اذعان اینکه فرهنگ قرض الحسنه در جامعه به ویژه در نظام بانکی مغفول مانده است، افزود: نظام بانکداری ایران برگرفته از نظام متعارف غربی است بنابراین لازمه تحقق فرهنگ قرض الحسنه اجرای بانکداری اسلامی است متاسفانه باید پذیرفت که ایران در حوزه بانکداری "اسلامی "و "بدون ربا " تاکنون عملکرد قابل قبولی نداشته است.

رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اعلام اینکه در حوزه عدالت بنیانی هنوز کشور نیازمند اقدامات جدی است، گفت: برای تحقق این مهم باید زکات، قرض الحسنه، بانکداری اسلامی و دیگر ارزش های اسلامی در جامعه پیاده سازی شود.

وی تاکید کرد: با فرهنگ سازی و تقویت پایه های اعتقادی باید نگرش مادی گرایانه لیبرالی غرب در جامعه اصلاح شود.

شقاقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحث آرامش فراتر از بحث آسایش است ، گفت: آرامش با اعتماد به یکدیگر، حمایت از نیازمندان ، کمک به فقرا ، کاهش شکاف طبقاتی و ... در جامعه متبلور می شود و در عین حالآرامش نماد یک جامعه اسلامی و اقتصاد اسلامی است.
 
وی همچنین با تصریح اینکه اعتماد موجب آرامش در جامعه است، گفت: آرامش را نمی توان با پول خرید ولی آسایش را می توان با پول و منافع مادی ایجاد کرد.

رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآورشد: هدف در اقتصاد غربی حداکثر سازی سود، منافع فردی و آسایش است در حالیکه در اقتصاد اسلامی تحقق عدالت بنیانی و آرامش بر آسایش مقدم دانسته شده است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.