| کد خبر: 65515 |

ضرورت ورود ایران به درآمدزایی از دو حوزه گردشگری و صادرات فناوری

تین نیوز | با وجود آنکه کشورهای در حال توسعه سالانه هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات فناوری دارند، اما سهم ایران از صادرات کالاهای با فناوری بالا از مجموع صادرات خود یک درصد است.

 

حسین پاریاب دبیر کل اولین همایش بین‌المللی سیاست‌های صنعتی و تجاری در نشست خبری به برنامه‌های سند چشم‌انداز برای توسعه اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون در پیشبرد این برنامه وضعیت چندان مناسبی نداشته‌ایم و بیش از نیمی از راه هنوز باقی مانده است.

وی با اشاره به رشد صادرات فناوری در کشورهای درحال توسعه که سهم عمده‌ای از درامدهای کشورشان را شامل می‌شود، خاطرنشان کرد: طبق آمار در سال 2000 کشورهای پیشرفته به‌عنوان بنیانگذار صنعت فناوری اطلاعات 550 میلیارد دلار صادرات فناوری داشته‌اند که این رقم برای کشورهای درحال توسعه 200 میلیارد دلار بود، اما در سال 2014 این رقم برای کشورهای پیشرفته ثابت مانده، ولی برای کشورهای درحال توسعه به هزار و 250 میلیارد دلار رسید که ایران نیز می‌تواند سهم عمده‌ای از این رقم را به خود اختصاص دهد،‌ اما متأسفانه در صادرات کالاهای با فناوری بالا به شدت ضعف داریم و کم‌تر از یک درصد صادرات‌مان در این حوزه است.

وی گردشگری را یکی دیگر از راهکارهای ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای کشور دانست و گفت: گردشگری 9 درصد بودجه ناخالص ملی کشورها را شامل می‌شود و بیش از 8 درصد در آمار اشتغال کشورها تأثیرگذار است.

پاریاب به درآمد گردشگری در دنیا اشاره کرد، اینکه سالانه 25 میلیارد دلار در این حوزه هزینه می‌شود که در سال 2020، به بالای یک هزار میلیارد دلار خواهد رسید و جالب تر اینکه تا پیش از این 90 درصد درآمد گردشگری مربوط به 10 کشور بوده، ولی در سال 2013 این سهم به 50 درصد رسیده و کشورهای اطراف از جمله مالزی، امارات و ترکیه سهم بیش‌تری را به خود اختصاص داده‌اند و در این میان ایران نیز می‌تواند با ایجاد ظرفیت و زیرساخت بخشی از این گرشدگران در راستای اشتغال‌زایی و درآمد جذب کند.

در بخش دیگری از این نشست محمدرضا رفعتی مشاور مرکز مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی گفت: طی سال‌های گذشته بخشی از رونقی که در بازار بورس و مسکن به‌وجود آمده بود کاذب بود؛ چرا که برخی انتظار داشتند قیمت‌ها بالا برود و در این بخش خرید بیش از نیاز انجام دادند، در عین حال طی سال‌های گذشته با تورم 50 درصدی روبه‌رو بودیم، درحالی که دستمزدها تنها تا 25 درصد افزایش یافت و به نوعی قدرت خرید مردم کاهش یافت.

وی ادامه داد: در نهایت این روزها از یک طرف با ریزش بورس مواجهیم، از یک طرف به‌دلیل رکود مسکن با کاهش قیمت سیمان و آهن و در نتیجه به‌دلیل انتظار بیهوده‌ای که برای کاهش قیمت‌ها به‌وجود آمده مردم خرید نمی‌کنند، البته تورم محبوس شده و واردات هم در این زمینه بی‌تأثیر نبوده است.

رفعتی همچنین درمورد تأثیر تک‌نرخی شدن نرخ ارز در رونق اقتصادی کشور و واقعی‌تر شدن قیمت‌ها نیز گفت: تک نرخی شدن به نفع اقتصاد کشور است و بساط بسیاری از رانت خواری‌ها را جمع می‌کند، ولی راه کنترل نرخ ارز تزریق پول در اقتصاد نیست، بلکه کنترل تورم است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.