| کد خبر: 65461 |

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در گفتگو با تین نیوز:

◄ تهران، نیازمند مدیریت دانش بنیان

تین نیوز | رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در ارتباط با لزوم تغییر رویکرد مدیریت شهر در ایران و به طور اخص در تهران گفت: جهانی شدن فرآیندی است که امروزه تمامی ابعاد شهرها را تحت تاثیر مثبت و منفی خود قرار داده است. جهانی شدن در کنار تغییر نقش شهرها و گسترش روابط میان شهرها و تغییر در سیستم مدیریتی آنها، سبب افزایش نابرابری های اجتماعی و گسترش رقابت میان شهرها شده است.

بابک نگاهداری در گفتگو با تین نیوز، ضمن دغدغه خواندن مدیریت شهر در فضای کنونی، تصریح کرد: امروزه دانش یک مزیت رقابتی پایدار برای شهرها در جهت رقابت با سایر شهرها محسوب می‌شود و به همین منظور سیستم مدیریت شهری، توسعه شهر را بر اساس نیروهای خلاق و نوآور که ستون اصلی ایجاد دانش و کسب مزیت رقابتی برای شهر محسوب می‌شوند قرار می دهد. توسعه شهر بر مبنای نیروهای خلاق و نوآور، توسعه شهری دانش بنیان نامیده می‌شود و خروجی این مدل شهر دانش می باشد.

وی با بیان اینکه باید در نگاه به مدیریت و برنامه ریزی شهری تحول ایجاد شود، اظهار داشت: با توجه به بحث شهرها و پدیده های نوظهور، مدیریت شهری به یک مقوله پیچیده تبدیل شده است. نیاز است تا نگاه سنتی و رایج و مرسوم مدیریت شهر، جای خود را به رویکرد نوین بدهد.

این کارشناس مسائل شهری در ادامه افزود: رویکرد نوین شهر سازی با پرداختن به ابعاد مختلف یک شهر انسان محور، به توسعه و ساخت شهر محدود نبوده و جنبه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در آمد زایی برای شهروندان در آن به صورت ارکان مد نظر قرار گرفته است.

نگاهداری با تاکید بر اینکه دیگر نیاز هست که شهر با مدیریت دانش بنیان مدیریت شود، گفت: این مرکز به منظور تحقق هر چه سریعتر شهری دانش بنیان اقداماتی را در دستور کار قرار داده که تعامل نزدیک با اتاق فکر شهرداری تهران به منظور تبادل اطلاعات یکی از این اقدامات است.

وی ایجاد حلقه های پژوهش، فناوری های نوین و تجاری سازی و تولید ثروت را از دیگر کارهای مهم و تاثر گذار مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران دانست و خاطر نشان کرد: امید است با تحقق این اهداف بتوانیم اقتصاد شهری را با تمام توان در شهر ایجاد کرده و باعث تحول در شهر شویم.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، گفت: برگزاری دو نمایشگاه فن بازار و ایجاد پارک علم و فناوری در تقاطع بزرگراه امام علی علیه السلام و شهید زین الدین از دیگر برنامه هایی است که این مرکز به منظور ایجاد تعامل سازنده میان شرکت های دانش بنیان و شهرداری تهران به انجام رسانده است تا ازاین طریق ارتباط این مراکز با یکدیگر به منظور تحقق شهر دانش بینان صورت پذیرد.

وی زمان افتتاح مرکز علم و فناوری را تا پایان مهرماه اعلام کرد و ابراز داشت: شهر دانش بنیان یک عنصر برای توسعه اقتصاد منطقه‌ای است. لزوم وجود زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شهر دانش در شهرهای در حال توسعه و عدم اطمینان ناشی از پیچیدگی محیطی، پیش بینی آینده را در این شهرها با مشکل مواجه کرده است به گونه‌ای که برنامه ریزی سنتی دیگر قادر به پاسخگویی نیست.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.