| کد خبر: 63004 |

روزنوشت ۱۶ الی ۱۹ شهریور ماه ۹۴

لزوم استفاده از تجربه مدیران موفق بخش خصوصی

وبلاگ تین نیوز، سید حمید حسینی | هفته سرنوشت سازی را پیش رو خواهیم داشت زیرا با توجه به حمله موشکی نیروهای یمنی به نیروهای مهاجم و هلاکت صد نفر از متجاوزین، کشورهای عربی به شدت خشمگین هستند و قصد اعزام نیروی زمینی به یمن را دارند. همچنین صحبت های تندی را علیه ایران انجام دادند و سعودی ها و اماراتی ها مدعی شدند که ایران در پی تشکیل امپراطوری پارس است. 

از طرف دیگر مذاکرات درباره برجام در ایران و آمریکا به روزهای پایانی خودش نزدیک می شود، متاسفانه مطالبی مطرح می شود كه نتیجه اش تحریك مخالفین برجام در كنگره آمریكا و فضا سازی علیه ایران است و ضرورتی برای بیان ندارد از دکتر سریع القلم مطلبی خواندم كه پارادایم حاكم بر كشور را در سه موضوع خلاصه كرده:
 ١-فاصله استراتژیک از جهان ٢- نظم داخلی بر مبنای بومی گرایی  ٣- اقتصاد در حد معیشت.
 متاسفانه  این رویکرد را در رفتار و گفتار مسئولین کشور می توان دید و عده ای منافعشان در عدم توافق با جامعه جهانی است.

عرضه نفت خام در بورس
امروز دوشنبه به دیدار مدیر عامل جوان و با سابقه بورس انرژی رفتیم، آقای دکتر حسینی که در بورس اوراق بهادار و کالا حضور داشته و اخیرا به مدیر عاملی بورس انرژی منصوب شده، با وزارت نفت و اقتصاد تعامل خوبی برقرار كرده و موفق شده از طریق انتشار اوراق سلف و صكوك صد میلیارد تومان برای نفت تامین مالی كند و عرصه داخلی و صادراتی میعانات گازی، LPG و مازوت را دربورس انرژی آغاز كرده اند و اخیرا به به دنبال عرضه نفت خام در بورس است با توجه به اینکه در اساس نامه جدید شرکت نفت که در مجلس در حال بررسی هست، حضور شرکت نفت در بخش پایین دستی  و خرید و فروش فراورده های نفتی دیده نشده و شرکت نفت محدود به حضور راهبردی در بالا دستی و خرید و فروش نفت خام شده، لذا به نظر می رسد بورس انرژی راهکار خوبی برای جایگزینی با شركت پخش و پالایش برای عرضه كالا در داخل كشور و شركت نفت در بازارهای صادراتی باشد.

این نشست در محل بورس انرژی با حضور آقایان دكترگلچین، مهندس شریفی، مهندس تاجیک و مهندس اسفندیاری از اتحادیه برگزار شد و حاضرین ضمن تقدیر و حمایت از عملكرد بورس انرژی دیدگاه ها و انتقادات خود از بورس را مطرح كردند و خواستار شفافیت در قیمت گذاری و تقویت رقابت شده و از وضعیت فعلی عرضه وفروش قیر، روغن و اسلك وكس در بورس كالا گلایه کرده و عنوان کردند تا زمانی که بورس در راستای شفافیت گام بردارد و به دنبال بومی گرایی در بورس و دخالت های بیجا در كنترل قیمت نباشد مورد حمایت اعضا خواهد بود و ضروریست تعامل و همكاری اتحادیه و بورس افزایش یابد وبا همكاری مدیر عامل بورس صندوق اتحادیه مجوز تامین سرمایه دریافت داشته و برای خرید اعضا از بورس تامین مالی کند، در صورتی كه مدیران صندوق اتحادیه این موضوع را بطور جدی در دستور کار خود قرار دهند در راستای توانمند سازی اعضا اقدام شایسته ای انجام خواهند داد.

استفاده از تجربه مدیران موفق بخش خصوصی
دوشنبه یك نشست با نمایندگان گروه های فعال در انتخابات اتاق داشتم و برنامه ریزی لازم جهت برگزاری نشست های ماهانه و حضور فعال این عزیزان در عرصه رسانه ها فراهم شود و نظام در شرایط حساس كنونی از تجربه این رهبران كسب و كار كشور محروم نشود. در جلسه دیروز با آقای جلال پور خواستار استفاده از تجربه مدیران موفق بخش خصوصی از طریق "طوفان فكری" شدم و ایشان خواستار حضور من در جلسه هم اندیشی با حضور هیات رئیسه ،مشاوران، مدیران و بعضی از صاحب نظران شد و لذا امروز در اولین نشست این گروه در اتاق ایران شركت كردم، بحث ها درباره مشکلات فعلی اقتصاد کشور بود، این که چه راهکار و کمکی اتاق بازرگانی می تواند جهت رونق اقتصادی و عبور از ركود کند. کشور در شرایط سختی است و دولت از اتاق و بخش خصوصی انتظار همراهی و كمك دارد.

متاسفانه در شرایطی که توافق می توانست رونق را به اقتصاد کشور بازگرداند، بحران جهانی و کاهش ارزش سهام و قیمت نفت و اقلام صادراتی نفتی، پتروشیمی و معدنی دولت را شدیدا با کسری بودجه مواجه کرده و ضعف اقتصاد جهانی رشد اقتصادی كشور را مختل كرده، خوشبختانه به علت خوش بینی به آثار مثبت توافق، ما شاهد کاهش قیمت سهام و املاک نبودیم و قیمت ارز نیز افزایش نیافت ولی اگر این شرایط وجود نداشت اوضاعی که هم اکنون گریبان گیر اقتصاد چین، مالزی، هند، ترکیه، کره جنوبی و بسیاری از کشورهای منطقه شده می توانست ما را با چالش جدی مواجه کند و متاسفانه این نكته مورد توجه صاحب نظران و فعالان قرار نمی گیرد وبیان می دارند كه توافق تاثیری بر بهبود اقتصاد كشور نداشته و نخواهد داشت.

از طرف دیگر همانطور که در بین اقتصاددانان کشور اشتراک عقیده ای در درك موضوع و راه حل عبور از این شرایط وجود ندارد، در بین بخش خصوصی کشور هم شاهد این اختلاف نظر هستیم.

بسیاری از دوستان نظیر مهندس بهرامن، آقای شمس اردکانی و انصاری كمبود تقاضا را علت ركود كشور می دانند و خواستار تحریك تقاضا هستند، رئیس سابق كمیسیون اقتصاد كلان اتاق كمبود عرضه را عامل ركود دانسته و اعتقاد دارد صنعت كشور توان تولید و عرضه كالای مورد نیاز جامعه را ندارد و كالاهای وارداتی نظیر موبایل، لوازم برقی، خودرو و پوشاك بازار مناسبی دارند و لذا باید طرف عرضه تقویت شود.

من نیز ضمن اعتراف به وجود كسادی در بازار ونبودن تقاضا استفاده از كلمه ركود برای تشریح وضعیت فعلی را كارشناسی و علمی نمی دانم، برای اقتصادی كه در دو سال گذشته رشد مثبت اقتصادی داشته  "ركود تورمی" اصطلاح مناسبی نیست.

 در این جلسه به تجربیات دوران پس از جنگ اشاره کردم و مدعی شدم در صورتی که "برجام" به تصویب كنگره و شورای امتیت ملی ایران برسد، مشکل فعلی بسیاری از بنگاه ها که نقدینگی هست می تواند از طریق تامین مالی از خارج کشور و جذب فاینانس حل شود و بسیاری از پروژه های نیمه تمام راه اندازی گردد و مواد اولیه واحد های تولیدی از طریق یوزانس داخلی و خارجی وارد گردد، ضمنا بخشی از منابع اعتباری ایرانیان خارج از کشور به داخل کشور باز می گردد و بازار مسكن لوكس بهبود خواهد یافت.

 اغلب حضار صدور اوراق بدهی توسط دولت و جمع آوری نقدینگی و واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی و حذف یارانه اقشار مرفه را ضروری دانسته و بر اجرای آن توسط دولت تاكید داشتند.

در این نشست با اشاره به ابتكار دولت در ارایه بیمه درمان و نظام سلامت به عواقب اجرای فعلی این طرح اشاره كرده و عملكرد وزارت بهداشت در جذب بیماران از بیمارستان های خصوصی را نقد غرض دانسته و خواستار محدود شدن استفاده از امتیازات نظام سلامت به اقشار ضعیف و متوسط حامعه شده  وگرنه چاه ویلی خواهد شد كه دولت های آینده گرفتار آن خواهند شد و سالانه میلیاردها تومان منابع نیاز خواهد داشت.

این روزها کشور شاهد حضور هیئت های اتریشی، اسپانیایی و چک به كشور می باشد، خودم نیز میزبان هیئتی از ترکیه بودم و هیئت های دیگری نیز در راه دارم. خود را برای حضور در فروم ایران اروپا که در اواخر سپتامبر برگزار خواهد شد آماده می كنم و با بعضی از شركت های نفتی همزمان با این جلسه قرار دیدار و مذاكره دارم.

رشد 40 درصدی پالایشگاه تا پایان سال
سه شنبه را در محل دفتر پالایشگاه گذراندم، خوشبختانه کارهای اجرایی پالایشگاه شروع شده و امیدوارم تا پایان سال شاهد پیشرفت چهل درصدی پالایشگاه باشیم.

چهارشنبه از سایت جدید اتاق تهران بازدید كردم تغییرات خوبی در آن ایجاد شده سایت برای اعضا كاربردی تر شده، اطلاع رسانی در آن تقویت شده و از نظر ظاهری و تبلیغاتی ارتقا یافته است، رابطه هیئت رئیسه با اعضای اتاق در آن بیش بینی شده و امیدوارم اتاق تهران در جهت خدمت رسانی و اطلاع رسانی به اعضا شایسته تر عمل كند.

این هفته مطالعه کتاب تعامل ملی و منطقه ای آقای دکتر نصیری را شروع کردم و امیدوارم بعد از اتمام آنها چکیده ای از مطالب این کتاب را در روزنوشت ارایه دهم.
    
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.