| کد خبر: 27181 |

درگذشت استاد برجسته مهندسی عمران و از بنیانگذاران مهندسی زلزله نوین

تین نیوز | استاد برجسته مهندسی عمران - سازه های فولادی و از بنيانگذاران مهندسی زلزله نوين پرفسور آرگ مگروديچيان، استاد بازنشسته دانشگاه های اميرکبير- تبريز و تهران به ديار باقی شتافت.

پروفسور «آرک مگردیچیان» فارغ التحصیل 1330 دانشکده فنی دانشگاه تهران و استاد ساختمان های فولادی، در سن 87 سالگی در خارج از کشور بدرود زندگی گفت.

شادروان مگردیچیان از شخصیت‏ های بسیار اثرگذار در آموزش و توسعه و ترویج مهندسی سازه به ویژه سازه های فولادی و از مؤسسان انجمن های مهندسی زلزله و مهندسی سازه های فولادی بود.
 
کتاب دو جلدی ایشان در موضوع «طرح و محاسبه ساختمانهای فولادی» برای دهه های متوالی از معتبرترین کتب درسی دانشگاه و راهنمای مهندسان و دفاتر مهندسی بود و سایر تألیفات و آثار ایشان نیز مورد استقبال جامعه مهندسی واقع گردید.
 
مبحث دهم مقررات ملی ساختمان تحت عنوان «طرح و اجرای ساختمان های فولادی» نخستین بار بوسیله ایشان تدوین شد.  
 
استاد مگردیچیان در زمینه طراحی سازه های فولادی در داخل و خارج از کشور فعال بودند و از نمونه های شاخص استادان حرفه ای محسوب می شدند و از ایشان مقالات متعددی در نشریات معتبر علمی و فنی به چاپ رسیده است.

تین نیوز اين مصيبت وارده را به جامعه علمی و خانواده محترم ايشان تسليت عرض می نمايد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • داود مهر 0 0

    سلام بنده از فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران هستم. دانشکده فنی منشاء خدمات بزرگی به کشور بوده و هست. از جمله تربیت شخصیتهای اثر گذار در آبادانی و استقلال صنعتی کشور که کمتر جایگزینی دارند. دکتر جبه دار مارالانی در برنامه نویسی و برق و الکترونیک، پروفسور مگردیچیان، پروفسور حسابی … تا برسد به آقای دکتر پورسید آقائی در راه آهن جمهوری اسلامی ایران و … و غیره. پیشنهاد میکنم انجمن فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران(دکترفرزانه) و همکاران ایشان، اطلاعات این افراد و خدمات آنها را جمع آوری و در یک سایت در معرض دید همگان قرار دهند.(یا تهیه و چاپ کتابی حاوی عکس و مشخصات و سمتها و خدمات فارغ التحصیلان دوره اول دانشکده فنی از بدو شروع به کار تا امروز که بعنوان یک سند تاریخی باقی بماند)، مگر ما از آکسفورد و ام - آی - تی چه کمتر داریم. یاد آور میشوم که در دهه ۴۰ شمسی امریکائی ها و اسرائیلی ها چه سنگها که بر سر راه تحقیقاتی رآکتور دانشگاه تهران نیانداختند ولی بالاخره پروفسور حسابی با کمک مهندسین ایرانی خاصه فارغ التحصیلان دانشکده فنی، موفق شد این تشکیلات علمی را فعال کند. خاطره زیاد است، تا صاحبان خاطره فوت نشده اند، آنها را مدون و ثبت کنیم تا جوانان ما بدانند غالب فارغ التحصیلان دانشکده فنی در برهه های تاریخی مثل تحریم(ها)، جنگ تحمیلی و … چه خدمات علمی و اجرائی به کشور کردند. لااقل بنده مختصراً اما مبسوط از خدمات آقای مهندس آقائی به حمل و نقل ریلی(راه آهن ج ا ا) مطلع هستم. چرا اکنون هر دانشجوی دانشکده فنی نداند که این صندلی که اکنون او برای تلمذ به آن تکیه کرده و پشت آن نشسته، جایگاهی است که روزی امثال مهندس چمران، مهندس آقائی و … بر آن نشسته و بعدها به سهم خود برای آبادی و سرافرازی میهن اسلامی، منشاء خدمات ِ گوناگون بوده اند. شاید دانستن این موضوعات میزان تعهد و تلاش هر دانشجوی جدید در دانشکده فنی را افزونتر کند. من الله توفیق