| کد خبر: 123796 |

معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی عنوان کرد؛

◄ تفاهم‌نامه‌های برجامی در حوزه مسکن و شهرسازی

تین‌نیوز| معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره دستاوردهای برجام گفت: امضای سه تفاهم‌نامه همکاری با کشورهای خارجی و برگزاری سمینار‌ علمی دستاوردهای جدید تحلیل خطر زمین‌ از مواردی است که پس از برجام اتفاق افتاده است.
 

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، محمود صفارزاده در مراسمی که عصر دیروز 15 اسفندماه، برای بررسی دستاوردهای برجام در مرکز تحقیقات، راه مسکن و شهرسازی، برگزار شد با اشاره به دوران پیش از تحریم‌ها گفت: در دوران اصلاحات در زمینه آموزش تفاهم‌نامه‌ها و کارهای مشترکی صورت گرفت. روابط بسیار مناسب بود و در آستانه این اتفاق بودیم که دفاتر منطقه‌ای بسیاری از مراکز آموزشی و پژوهشی به ایرانی منتقل شود اما به دلیل تحریم‌ها متوقف شد. 

صفارزاده تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات زلزله اقیانوس آرام(PEER)، برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های علمی و مهندسی را یکی از دستاوردهای برجام دانست و تاکید کرد: ما کشور زلزله‌خیزی هستیم و در همین راستا  شتاب‌نگاشت‌های خام ثبت شده از شبکه شتاب‌نگاری ایران در اختیار این مرکز قرار گرفته و این موارد پس از پردازش از سوی مرکز تحقیقات مهندسی زلزله اقیانوس آرام در اختیار مرکز قرار خواهد گرفت.

او افزود: بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده، داده‌های شتاب‌نگاری ثبت شده توسط شبکه شتاب‌نگاری ایران از ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۳ (شامل ۹ هزار و۷۵۶ رکورد) در اختیار مركز مهندسی زلزله پاسيفيك قرار گرفت. از مجموعه اقدامات صورت گرفته تا به امروز و نتایج به دست‌ آمده گزارش مشروحی تهیه شده است که از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حال ویرایش می‌باشد که با تایید نهایی از سوی طرفین انتشار خواهد یافت. همچنین آنالیز این دیتاها به طور رایگان ارائه خواهد شد. 


معاون تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین از امضای تفاهم‌نامه مشترک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و گروه بین‌المللی (ایفکتیس) به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این مرکز در دوره پسابرجام خبر داد و تصریح کرد: گروه بین‌المللی ایفکتیس به عنوان یک شرکت فعال در علوم و مهندسی آتش، تمامی زمینه‌های تخصصی ایمنی آتش شامل آزمون‌های تخصصی، مدل‌سازی، گواهینامه‌های بین‌المللی و بازرسی مهندسی را در بسیاری از کشورهای جهان پوشش می‌دهد.

او افزود: چه در بخش حمل‌ونقل  و چه در بخش ساختمان تفاهم‌نامه‌ای با این گروه امضا شده و دفتر منطقه‌ای آنها در ایران افتتاح خواهد شد. 

علاوه بر این صفارزاده از تفاهم­‌نامه مشترک مرکز تحقیقات راه،‌ مسکن و شهرسازی و موسسه فناوری ساختمان و مهندسی عمران کره (KICT) به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این مرکز در پسابرجام سخن به میان آورد و گفت: مرکز تحقیقات راه،‌ مسکن و شهرسازی و موسسه فناوری ساختمان و مهندسی عمران کره‌‌، این تفاهم‌نامه را به منظور تبادل دانش، تحقیقات و تخصص در زمینه‌های زیرساخت، کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها، فناوری ساخت‌و‌ساز ساختمان، راه، مسائل حمل‌و‌نقل، آموزش و بخش‌های مربوطه به امضا رساندند.

او ادامه داد: بر اساس توافقات صورت گرفته به مدت یکسال و به شکل فرصت مطالعاتی اساتید آنها به ایران خواهند آمد و اینکه ما در بخش فنی فرصت مطالعاتی ارائه می‌دهیم نیز در نوع خود اتفاق در خور تاملی است. 

برگزاری سمینار مشترک ایران و فرانسه با هدف تبادل تجربیات دو کشور به منظور تامین منابع برای پروژه‌های زیرساختی و پروژه‌های راه و همچنین پیاده‌سازی حمل‌ونقل ترکیبی روان، ارزان و مطمئن در کشور از دیگر دستاوردهای برجام بود که صفارزاده از آن سخن گفت و تاکید کرد این اتفاق برای تامین مالی پروژه‌های زیرساختی کشور اهمیت فراوانی دارد. 

در پایان نیز صفارزاده با بیان اینکه بهینه‌سازی مصرف انرژی و شهرهای جوان یکی دیگر از همکاری مشترک است گفت: این اقدام که در حال حاضر با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن، شهرسازی در ایران و دانشگاه فنی برلین آلمان و همچنین، شرکت عمران شهرهای جدید اجرایی شده‌است، اهدافی از جمله دستیابی به اهداف توسعه پایدار از طریق بهینه‌سازی مصرف انرژی در شهرهای جدید و کاهش تأثیرات منفی گازهای گلخانه‌ای،  اجرای چند پروژه پایلوت به منظور ارائه الگوهایی قابل تعمیم، ارائه راهکارهای جدید در مبانی فنی-علمی و ایجاد یکپارچگی در تمامی زمینه‌های تخصصی با رویکرد چند سطحی (از کل شهر تا یک ساختمان) و استفاده از پتانسیل های شهر سنتی-اسلامی را در سطح کشور دنبال می‌کند.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.