| کد خبر: 123749 |

رهبر انقلاب: رژیم صهیونیستی در جهت تضعیف روابط ایران و آذربایجان تلاش می‌کند

تین‌نیوز| رئیس‌جمهوری آذربایجان صبح دیروز وارد تهران شد و مورد استقبال حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. دو طرف پس از مذاکرات دو جانبه در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و آذربایجان شرکت کردند. در نتیجه این نشست، دو سند تفاهم میان تهران و باکو به امضا رسید. رئیس‌جمهوری آذربایجان عصر دیروز نیز به دیدار رهبر انقلاب اسلامی رفت. این سومین سفر الهام علی‌اف به تهران در سه سال اخیر است.

به گزارش روزنامه ابتکار، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهوری آذربایجان، مذهب مشترک را مهمترین عامل در احساس قرابت و خویشاوندی جمهوری اسلامی ایران با مردم و مسئولان آذربایجان خواندند و خاطرنشان کردند: سطح همکاری‌های اقتصادی در مقایسه با ظرفیت‌ها و امکانات دو کشور بسیار پایین است و حجم تبادلات باید تا ۱۰ برابر میزان کنونی افزایش یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مواضع دولت آذربایجان در قبال جمهوری اسلامی ایران از جمله در قضیه مذاکرات هسته‌ای را بسیار خوب ارزیابی کردند و افزودند: دولت آذربایجان در محافل و مجامع سیاسی همواره در کنار ایران بوده است و این مواضع مثبت، بیش از پیش دو کشور را به یکدیگر نزدیک می‌کند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به عصبانیت دشمنان از روابط نزدیک ایران و آذربایجان افزودند: رژیم خبیث صهیونیستی بیش از همه دشمنان در جهت تضعیف روابط برادرانه ایران و آذربایجان تلاش می‌کند و در مقابل باید از ارتباطات صمیمی موجود مراقبت کرد. ایشان همچنین با تجلیل از مردم آذربایجان و گرایش‌های دینی آنان، گفتند: خیر و مصلحت دولت آذربایجان در همراهی با احساسات مذهبی مردم است، به‌نحوی که آنان هیچ‌گونه نگرانی نسبت به مسائل مذهبی از ناحیه دولت نداشته باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جلب همراهی مردم و تکیه بر آنان را مهمترین عامل در ایجاد مصونیت مقابل قدرت‌ها دانستند و افزودند: اگر پشت دولت آذربایجان به مردم گرم باشد، هیچ قدرتی نمی‌تواند به شما آسیب برساند و ما نیز برای موفقیت دولت و ملت آذربایجان دعا می‌کنیم. در این دیدار که حسن روحانی رئیس‌جمهوری نیز حضور داشت، الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو کشور گفت: ایران و آذربایجان همواره در کنار یکدیگر بوده و هستند و سفر حدود یک میلیون نفر از مردم آذربایجان به ایران در سال گذشته نمونه‌ای از این پیوندها و اشتراکات فرهنگی و مذهبی است. علی‌اف با اشاره به برخی تلاش‌ها به منظور ایجاد اختلاف میان ایران و آذربایجان، افزود: روابط دو کشور در سطح عالی قرار دارد و این‌گونه اقدامات دشمنان، راه به جایی نخواهد برد.

رئیس‌‌جمهوری آذربایجان روابط تهران- باکو را در حال گسترش خواند و گفت: من در طول سه سال اخیر سه بار به ایران سفر کرده‌ام و در سال جاری نیز ۲۰ سند همکاری میان دو کشور امضا شده و حجم روابط تجاری دو کشور نیز در مقایسه با سال قبل، ۷۰ درصد افزایش داشته است. علی‌اف در عین حال، این حجم از تبادلات تجاری را راضی‌کننده ندانست و با اشاره به برخی طرحهای مشترک در حال اجرا همچون طرح راه‌آهن مشترک گفت: اتصال راه‌آهن دو کشور، کار مهمی بود که به انجام رسید و همچنین در حال کار بر روی طرح کریدور شمال- جنوب هستیم.

تهران و باکو دو یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در جریان سفر الهام علی‌اف رییس‌جمهوری آذربایجان به تهران، برای توسعه همکاری‌های دو جانبه خود دو یادداشت تفاهم همکاری امضاء کردند. یادداشت تفاهم همکاری بین مرکز مبارزه با پولشویی و اطلاعات مالی جمهوری اسلامی ایران با اتاق نظارت بر بازارهای مالی جمهوری آذربایجان در خصوص همکاری در زمینه پیشگیری از تطهیر وجوه یا سایر دارایی‌های حاصل از جرم و تامین مالی تروریسم و یادداشت تفاهم همکاری میان راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت سهامی راه‌آهن جمهوری آذربایجان در خصوص توسعه اتصالات ریلی در پایان نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور و در حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی و الهام علی‌اف به امضاء رسید.

روابط تهران – باکو دوستانه، برادرانه و راهبردی است
رییس‌جمهوری در نشست مشترک خبری با رییس‌جمهوری آذربایجان روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را دوستانه، برادرانه و راهبردی دانست و اظهار کرد: روابط دو کشور طی 3 سال گذشته از لحاظ ارتباطات سیاسی و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی از پیشرفت و توسعه روزافزون برخوردار بوده است و باید به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه دهیم. روحانی خاطر نشان کرد: حجم تجارت 10 ماهه سال جاری بین تهران و باکو نشانگر آن است که دو کشور در مسیر تلاش برای توسعه و تحکیم هر چه بیشتر روابط همه جانبه قرار دارند.

رییس‌‌جمهوری با اشاره به نقش مهم ایران و آذربایجان در زمینه ترانزیت جنوب – شمال بر اهمیت اتصال راه‌آهن آستارا– آستارا تاکید کرد و گفت: آذربایجان در زمینه راه‌آهن رشت به آستارا مشارکت خواهد کرد و دو کشور با مشارکت یکدیگر مسیر مهم ترانزیتی رشت به آستارا را آغاز می‌‌کنند. روحانی با اشاره به آمادگی دو کشور برای همکاری در زمینه انرژی، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای سوآپ نفت و فرآورده‌های نفتی از آذربایجان به آب‌های جنوب آمادگی دارد و امیدواریم شاهد فعالیت‌های بیشتر دو کشور در این زمینه باشیم. رییس‌جمهوری خاطر نشان کرد: دو کشور در رابطه با سرمایه‌گذاری مشترک در جمهوری آذربایجان و در رابطه با ساخت خودرو و دارو توافقات خوبی داشته‌اند و امیدواریم به زودی طرح‌های مشترک دو کشور آغاز شود.

روحانی با اشاره به همکاری دو کشور در رابطه با دریاچه خزر، اظهار کرد: عدم آلودگی دریاچه خزر و مسائل زیست محیطی این دریاچه برای دو کشور اهمیت زیادی دارد و بخشی از مباحث امروز به این موضوع اختصاص داشت و تلاش داریم کنوانسیون‌هایی را که 5 کشور ساحلی دریاچه خزر داشته‌اند، اجرایی کنیم تا شاهد اقدامات مهمی در این زمینه باشیم. رییس‌‌جمهوری با بیان اینکه در زمینه دریاچه خزر دو مساله مهم دیگر نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات توافق انجام شده در زمینه رژیم حقوقی دریاچه خزر و اجماع 5 کشور ساحلی در این رابطه بود که معتقدیم در این زمینه همفکری تهران و باکو اهمیت خاصی دارد و در جریان مذاکرات خود بر ادامه کار تا رسیدن به توافق نهایی تاکید کردیم.

روحانی افزود: بهره‌برداری از منابع نفتی یکی دیگر از مباحث مهم در زمینه دریاچه خزر است که مذاکراتی در این زمینه انجام گرفته بود و امروز هم آن را ادامه دادیم و مقرر شد وزرای نفت دو کشور این موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه دهند. رییس‌جمهوری با اشاره به اهمیت مذاکرات سه‌جانبه بین «ایران، آذربایجان و روسیه»، «ایران، آذربایجان و ترکیه» و «ایران، آذربایجان و گرجستان» گفت: در دو زمینه اول مذاکرات و اقدامات خوبی حتی در سطح سران انجام شده و باید ادامه یابد و امروز درباره مذاکرات سه‌جانبه ایران، آذربایجان گرجستان نیز با یکدیگر مذاکره کردیم. روحانی در ادامه به مذاکرات انجام شده در مسائل منطقه‌ای، اشاره کرد و گفت: ایران و آذربایجان نظرات بسیار نزدیکی درباره مسائل منطقه‌ای دارند و هر دو کشور تروریسم را نشات گرفته از تفکر وهابیت و سلفی‌گری و خطر بزرگی برای منطقه می‌دانیم و معتقدیم که ایده و تفکر تروریسم باید در این منطقه برای همیشه خشکانده شود.

رییس‌جمهوری همچنین با تاکید بر اینکه دو کشور درباره مسائل سوریه و عراق دارای نظرات مشترک و نزدیکی هستند، اظهار داشت: در مذاکرات انجام شده، اظهار امیدواری شد که همکاری ایران، روسیه و ترکیه در زمینه سوریه و مسیری که از آستانه آغاز شده، به نتیجه نهایی برسد و هر دو کشور، راه‌حل نهایی برای سوریه را مسائل سیاسی می‌دانیم. روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تمامیت ارضی کشورها باید محترم شمرده شود و مشکلات منطقه بایستی از طریق سیاسی و گفتگو حل و فصل شود و از این رو امیدواریم مساله قره‌باغ نیز از طریق گفت‌وگو به نتیجه نهایی برسد.

الهام علی‌اف رییس‌جمهوری آذربایجان نیز در این نشست خبری با بیان اینکه روابط تهران – باکو بر تاریخ، فرهنگ و دیانت مشترک دو ملت استوار است، اظهار داشت: جمهوری آذربایجان به دنبال برقراری روابط عمیق و پایدار با جمهوری اسلامی ایران است و امروز روابط سیاسی دو کشور در سطح بسیار عالی جریان دارد و در تمامی سازمان‌های بین‌المللی از یکدیگر حمایت می‌کنیم. رییس‌جمهوری آذربایجان تصریح کرد: جمهوری آذربایجان برای گسترش روابط با ایران اهمیت زیادی قایل است. وی همچنین با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران بخاطر تلاش برای حل بحران قره‌باغ، اظهار کرد: تلاش‌های ایران متکی بر احترام به تمامیت ارضی، عدالت و انصاف است و ما آن را قدر می‌دانیم.

علی‌اف تاکید کرد: آذربایجان معتقد است که باید به تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشته شود. رییس‌‌جمهوری آذربایجان در ادامه با اشاره به افزایش 70 درصدی حجم تبادلات تجاری  دو کشور طی سال گذشته، اظهار داشت: این موضوع حاصل اجرای توافقات امضاء شده بین دو کشور است و امروز تمام اسناد امضاء شده بین تهران و باکو، اجرایی شده و یا در مسیر اجرایی شدن قرار دارد و از جمهوری اسلامی ایران بخاطر شروع سرمایه‌گذاری در آذربایجان سپاسگزار هستیم. علی‌اف با اشاره به اهمیت کریدور شمال – جنوب و اتصال راه‌آهن دو کشور، گفت: این اقدام بسیار تاریخی و مهم است و نه تنها به نفع دو کشور بلکه می‌تواند تاثیر بسیار زیادی برای کشورهای منطقه داشته باشد.

رییس‌جمهوری آذربایجان خاطر نشان کرد: روابط ایران و آذربایجان نه تنها برای مردم دو کشور بلکه برای ملت‌های منطقه مهم است و روابط نزدیک تهران – باکو هدیه‌ای برای کشورهای منطقه محسوب می‌شود. علی‌اف در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امسال در جمهوری آذربایجان سال همبستگی اسلامی اعلام شده است، گفت: آذربایجان تلاش می‌کند همبستگی در جهان اسلام تحکیم شود و به منابع و فرهنگ دینی خود پایبند هستیم.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.