| کد خبر: 121816 |

افزایش مشارکت شهروندان در پرداخت عوارض شهروندی

تین‌نیوز| مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران با بیان اینکه پرداخت عوارض توسط شهروندان تا سال ۸۵بین ۲۰تا ۲۵درصد بود از افزایش دو‌برابری پرداخت عوارض توسط شهروندان در یک دهه گذشته خبرداد.
مهدی رزمی با اشاره به اینكه هم‌اكنون سهم پرداخت عوارض از سوی شهروندان به 45درصد رسیده، گفت: پرداخت الكترونیكی عوارض هر سال نسبت به سال‌های گذشته بهتر می‌شود و این روند همچنان ادامه دارد. نكته مهم این است كه شهروندان می‌توانند با این نوع پرداخت، عوارض خود را به‌صورت قسطی یا ماهانه پرداخت كنند.

به گزارش همشهری آنلاین، وی درباره عوارض خودرو نیز گفت: برای افرادی كه عوارض خودروی خود را پرداخت نكرده‌اند پیامك ارسال می‌شود و افرادی كه در پرداخت این قبوض دیركرد داشته باشند مشمول جریمه می‌شوند. مدیركل درآمدهای شهرداری با بیان اینكه در 20روز كاری باقی‌مانده تا پایان سال باید با توجه به بحث درآمدهای پایدار كوتاه‌مدت، برای كسب عوارض گام برداشت، گفت: این پتانسیل وجود دارد كه با همكاری همه بخش‌های شهرداری پرداخت عوارض توسط شهروندان محقق شود. مثلا در تمام كمپین‌ها یا در زمان افتتاح و بهره‌برداری پروژه‌ها باید به مردم گفت كه پروژه افتتاح شده حاصل پرداخت عوارض از سوی آنهاست چرا كه اگر مردم به این باور برسند كه در قبال شهر وظایفی دارند و پرداخت عوارض به ارتقای امور شهر می‌انجامد همكاری خواهند كرد.
  كفه سنگین درآمدهای پایدار رشد سریع شهرنشینی، معضلات و پیچیدگی‌های حاصل از آن نظیر گستردگی و تنوع وظایف و خدمات كه از سوی شهرداری باید به شهروندان ارائه شود باعث شده تا ساكنان در مقابل انتظاراتی كه مدیران شهری دارند و در ازای زندگی در شهر و انواع خدماتی كه دریافت می‌كنند عوارضی نیز بپردازند تا دست اندركاران مدیریت شهری درآمد حاصل از اینگونه درآمدها را كه اتفاقا از پایدارترین و مطمئن‌ترین نوع درآمدها به شمار می‌رود، صرف ارائه خدمات بهتر و ارتقای كیفیت زندگی در كلانشهرها كنند. اهمیت مسئله اینگونه درآمدها كه از آ‌ن به‌عنوان درآمدهای پایدار نام برده می‌شود تا آنجاست كه شورای شهر تهران طی مصوبه‌ای از شهرداری تهران خواسته است تا هرسال به میزان 10درصد بر میزان درآمدهای پایدار خود بیفزاید و از درآمدهای ناپایدار بكاهد. اما بی‌توجهی به مسئله پرداخت بموقع عوارض از سوی شهروندان و حتی اقدامات انجام شده از سوی دولت كه منجر به كاهش منابع درآمدی پایدار برای شهرداری‌ها شده از نظر مهدی رزمی ریشه تاریخی دارد.

وی دراین باره به لزوم فرهنگسازی تأكید می‌كند و معتقد است، چون بخش عمده‌ای از شهروندان هنوز به این باور نرسیده‌اند كه با وجوه پرداختی‌شان در اداره بهتر امور شهر سهیم می‌شوند‌، در پرداخت بموقع عوارض خود كوتاهی می‌كنند. مدیركل درآمدهای شهرداری تهران با بیان اینكه با برگزاری جشن‌های خوش‌حسابی سعی در مشاركت بیشتر شهروندان در پرداخت عوارض شده است، اضافه كرد: اقداماتی كه تا‌كنون در زمینه افزایش پرداخت عوارض توسط شهروندان انجام شده است باید آسیب شناسی شود تا نقاط ضعف اصلاح و نقاط قوت آن تقویت شود. وی درباره سهم شهرداری‌ها از عوارض گفت: تا پیش از سال 85 این سهم تنها 3درصد بود اما از سال 87، سهم شهرداری‌ها از عوارض به 50درصد رسید كه یكی از اقدامات مهم و بزرگ در 8سال گذشته در پایدار‌سازی‌ درآمدهاست.

از طرف دیگر رزمی از عدم‌همراهی دولت‌ها در تأمین هزینه‌های شهر سخن گفت و افزود: تا قبل از سال 62بخش عمده بودجه شهرداری‌ها از دولت تأمین می‌‌شد اما در همان سال قرارشد دولت كمك‌های خود را به شهرداری‌ها قطع كند ولی درعوض دریك مهلت شش ماهه به منظور یك نظام درآمدی كارآمد برای شهرداری‌ها تهیه شود كه تاكنون این امر محقق نشده ونه تنها شهرداری‌ها از نهادهای عمومی و دولتی بودجه‌ای دریافت نداشته‌اند بلكه هرآنچه طبق قانون می‌بایست از كمك‌های دولت بهره‌مند می‌شدند نیز میسر نشد مثل توسعه مترو كه به‌رغم سهم نصف - نصف میان دولت و شهرداری اما شهرداری به‌ناچار سهم بیشتری را تقبل می‌كند.
  70درصد بخشودگی جرایم دیر‌كرد بنابراین گزارش، شهرداری تهران هرسال به‌منظور تشویق شهروندان به پرداخت عوارض به ارائه یكسری تسهیلات تشویقی به مردم می‌پردازد مثلا امسال اگر بدهكاران عوارض نوسازی در شهر تهران بدهی معوقه سال‌های گذشته خود را به‌صورت یكجا پرداخت می‌كردند مشمول 70درصد تسهیلات در جرایم دیركرد می‌شدند. به گفته قدرت گودرزی معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران، در واقع در سال‌های اخیر سعی كردیم تا با بهره‌مند ساختن مردم از تسهیلات تشویقی و اقساطی كردن تمامی عوارض اعم از عوارض نوسازی، خودرو و همچنین جمع‌آوری پسماند ازمشكلات مردم دراین حوزه بكاهیم. وی از بهبود عملكرد وصول درآمدهای پایدار شهری طی سال‌های 84تا 94خبر داد و گفت: در سال 84درآمدهای پایدار 214میلیارد تومان بوده كه این رقم در سال 94به مبلغ 4هزار و36میلیارد تومان رسیده است.
  چه عوارضی می‌پردازیم؟ مبالغ درج شده در قبوض عوارض جدید (عوارض نوسازی، كسب و پیشه، تابلوهای صنفی و بهای خدمات مدیریت پسماند) مربوط به سال‌جاری است و چنانچه املاكی بدهی قبلی داشته باشند نیز در قبوض محاسبه و گنجانده می‌شود. بنابراین گزارش، شهروندانی كه عوارض متعلقه ملك خود را تا تاریخ سی‌ام اسفندماه 95پرداخت كنند، شامل 10درصد تسهیلات خوش حسابی وبخشودگی 1.5درصد ماهانه بهای خدمات مدیریت پسماند خواهند شد. شهروندان می‌توانند از طریق پرتال شهرداری تهران به نشانی www.tehran.ir، سامانه تلفنی 137، اینترنت بانك، همراه بانك، تلفنبانك، ATM واز طریق درگاه‌های غیرحضوری بانك‌های طرف قرارداد شهرداری تهران نسبت به پرداخت قبوض اقدام یا به‌صورت حضوری به دفاتر خدمات الكترونیك شهر مراجعه كنند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.