| کد خبر: 121648 |

◄ برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در جهت پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی

تین‌نیوز|

از جمله اقدامات وزارت راه و شهرسازی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی می‌توان به اتصال شبکه راه‌آهن کشور به بنادر کشور و شبکه ریلی کشورهای همسایه برای ارتقای موقعیت ترانزیتی کشور اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز؛ یکی از بخش‌های اصلی مورد توجه سند اقتصاد مقاومتی را می‌توان حوزه صنعت از جمله وزارت راه و شهرسازی دانست. رویکردهای اساسی اقتصاد مقاومتی را می‌توان در 5 مورد خلاصه کرد: عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درونزایی و برونگرایی. این رویکردها در همه برنامه‌ها، از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی و فعالیت دستگاه‌های اجرایی حاکم شده و باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه‌ها منطبق با این سیاست‌های است. وزارت راه و شهرسازی نیز از این امر مستثنی نبوده و در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را در صدر اقدامات و اجرای پروژه‌های گوناگون قرار داده است.

در سایه رویکردهای ذکر شده، برنامه‌های عملیاتی متناظر با هریک از سیاست‌های تدوین شده در وزارت راه و شهرسازی در چند محور و با پوشش‌دهی حوزه‌های فعالیتی مختلف این وزارتخانه با همکاری شورای اقتصاد تدوین شده است که در ادامه نگاهی به رئوس آن خواهیم داشت.

برنامه‌های متناظر با سیاست بهبود بازرگانی و بازاریابی ترانزیت و گسترش مناسبات و مبادلات حمل‌ونقلی با سایر کشورها؛ برنامه‌های متناظر با سیاست گسترش شبکه‌های حمل‌ونقل به ویژه ریلی و اتصال به کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی؛ برنامه‌های متناظر با سیاست تسهیل قوانین و مقررات و فرایندهای مرتبط و برنامه‌های متناظر با سیاست ارتقای ایمنی ترانزیت کشور از جمله این اصول شناخته می‌شوند.

همچنین برنامه‌های متناظر با سیاست توسعه ترانزیت محموله‌های کانتینری؛ برنامه‌های متناظر با سیاست کاهش شدت مصرف سوخت از طریق افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی در جابجایی کالا و مسافر؛ برنامه‌های متناظر با سیاست کاهش شدت مصرف سوخت از طریق نوسازی انواع ناوگان عمومی حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی و برنامه‌های متناظر با سیاست احداث زیرساخت‌های حمل‌ونقل مبتنی بر تقاضای ترافیک و ملاحظات اقتصادی از دیگر رئوس اقتصاد مقاومتی در بخش راه و شهرسازی است.

از دیگر این برنامه‌ها می‌توان به برنامه‌های متناظر با سیاست استفاده از فناوری‌های نوین ساختمانی با رویکرد کاهش شدت مصرف انرژی؛ برنامه‌های متناظر با سیاست تأکید بر رعایت مقررات ملی ساختمان و تدوین و اجرای ضوابط معماری و شهرسازی به منظور کاهش شدت مصرف انرژی و برنامه‌های متناظر با سیاست صرفه‌جویی مصرف انرژی از طریق بهسازی و بازسازی ساختمان‌های موجود اشاره کرد.

در این راستا، وزیر راه و شهرسازی در جلسات ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی که به ریاست دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور تشکیل شده، شرکت و علاوه بر ارائه گزارش از وضعیت حمل‌ونقل و مسکن در کشور، طرح‌ها و پروژه‌های این حوزه‌ها را که در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را معرفی کرده است.

به عنوان نمونه، در بخش حمل‌ونقل، بر اهمیت اتصال شبکه راه‌آهن کشور به بنادر کشور و شبکه ریلی کشورهای همسایه برای ارتقای موقعیت ترانزیتی تأکید شده است. در کنار آن، در بخش مسکن نیز راه‌های ایجاد رونق در این بخش و توجه به نیازهای کشور در افق 15 ساله و اقدامات لازم برای افزایش بهره‌وری در این حوزه مورد تأکید قرار گرفت.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • 0 0

    این برنامه هاچندساله است؟ دربرنامه توسعه چندم اقدام خواهدشد؟ انشالله