| کد خبر: 119695 |

سیلاب ونقش نیروهای امدادی در کمک رسانی به سیل زدگان و بازگشایی راهها

تین‌نیوز| جاری شدن دوباره سیلاب و برف و سرما و یخبندان در برخی مناطق جنوبی ومرکزی سیستان و بلوچستان در روزهای 14 و 15 بهمن ماه نقش نیروهای امدادی این استان برای خدمت رسانی به مردم و بازگشایی راههای ارتباطی را به خوبی نمایان کرد و توان این عزیزان زحمتکش را به منصه ظهور رساند.


به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان پس از چند سال که در رده دوم کم بارش ترین استان های کشور قرار داشت به یکباره در بهمن امسال درهای رحمت الهی به روی مردم این دیار گشوده شد و نزولات آسمانی لب های خشکیده این دیار کویری را از ترک خوردن بیشتر نجات داد.

به لطف الهی شدت بارندگی ها به حدی بود که در 2 دوره کوتاه، نخست از یکم تا پنجم بهمن و دوره دوم 14 و 15 بهمن ماه منجر به جاری شدن سیلاب و روان آب در مناطق جنوبی و مرکزی این استان شد.

تداوم 2 مرحله بارندگی زمستانه هر چند مدت زمان آن کوتاه بود اما موجی از شادی، امید و نشاط را برای مردم به ویژه روستاییان و کشاورزان به ارمغان آورد بگونه ای که وقتی منجر به سیلاب شد و مشکلات متعددی نظیر قطع راههای ارتباطی، تخریب منازل مسکونی، تعطیلی مدارس و وارد کردن خسارت های جدی به بخش کشاورزی، زیربنایی و غیره را به همراه داشت بازهم بسیاری از خسارت دیدگان نه تنها گلایه نکردند بلکه سجده شکر بجای آورده و نعمت خداوندی را که به نقمت نیز تبدیل شده بودند، ارج نهادند.

پیامدهای نخستین سیلاب سیستان و بلوچستان از یکم تا پنجم بهمن ماه
به گزارش ایرنا براساس اعلام سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان، بیشترین بارندگی های 31 دی تا پنجم بهمن ماه در مناطق جنوبی استان باریدن گرفت بطوری که تنها در روستای دستگرد شهرستان نیکشهر 164 میلی متر ثبت شد.

در این مدت در شهر نیکشهر 119میلی متر، کنارک 143 میلی متر، دلگان 115 میلی متر، کارواندر خاش 76.5 میلیمتر، زرآباد کنارک 97 میلی متر، کهیر چابهار 137 میلی متر، فنوج 65 میلی متر، قصرقند 66 میلی متر، مهرستان 45 میلی متر، سیب و سوران 40 میلیمتر، ایرانشهر 67 میلی متر، بزمان 79 میلی متر، راسک 45 میلی متر و ناصر آباد سراوان 46 میلی متر باران بارید.

به گفته مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان سیلاب یکم تا پنجم بهمن ماه در جنوب استان افزون بر 2 هزار میلیارد ریال(200 میلیارد تومان) به بخش های زیربنایی شامل راهها، کشاورزی، زیر ساخت های شهری و روستایی و شهرداری های استان خسارت وارد کرده است.

رضا اربابی اظهار داشت: بعد از 2 سال کاهش شدید بارندگی که سیستان و بلوچستان به عنوان کم بارش ترین استان کشور معرفی شده بود مردم جنوب و مرکز این استان بارندگی های خوبی را در مدت پنج روز شاهد بودند به گونه ای که سبب بروز سیلاب و آبگرفتگی مسیرها، طغیان رودخانه ها و آبگرفتگی معابر شهرهای جنوبی استان شد.

وی تعطیلی مدارس، وارد آمدن خسارت به بخش های کشاورزی و زیربنایی، بسته شدن 16مسیرفرعی جنوب استان، قطعی برق ناشی از آسیب به شبکه برق رسانی، آبگرفتگی 9 روستا و تخلیه ساکنان آنها را از جمله مشکلات پیش آمده ناشی از ریزش باران یکم تا پنجم بهمن ماه در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
وی تصریح کرد: در این مدت سه هزار و 600 واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان براثر سیلاب تخریب یا دچار آسیب شدند که برآورد خسارت های آنها توسط نهادهای دست اندرکار درحال انجام است.

همچنین مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: نیروهای امدادی این نهاد در سیلاب نخست از یکم تا 13 بهمن ماه به 14 هزار و 402 نفر از مردم سیلزده جنوب استان در قالب سه هزار و 321 خانوار امداد رسانی کردند.
رسول راشکی افزود: اسکان 10 هزار و 668 نفر از مردم جنوب استان در قالب 2 هزار و 303 خانوار در چادر و رها سازی 168 دستگاه خودرو از سیلاب و نجات 672 نفر از خطر غرق شدن از جمله فعالیت های امدادگران هلال احمر سیستان و بلوچستان در این مدت بوده است.

وی ادامه داد: هزار و 923 نفر امدادرسان در قالب 357 تیم عملیاتی با 271 دستگاه خودرو در این مدت به مردم 738 روستای جنوب سیستان و بلوچستان امداد رسانی کردند.

وی گفت: اقلام توزیع شده در این مدت شامل 2 هزار و 189 باب چادر امدادی، 2هزار و 9 تخته موکت، 6 هزار و 441 تخته پتو، پنج هزار و 810 کیلوگرم نایلون، هزار و 593 شعله والر، 596 شعله فانوس، 324 ست ظروف، 24 هزار و 269 قوطی کنسرو، 270 عدد کلمن آب، 700 قرص نان و هزار و 587 کیلوگرم برنج است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: این مجموعه با تمام توان آماده ارائه خدمات به مسافران و آسیب دیدگان حوادث و سوانح احتمالی است.

پیامدهای دومین سیلاب سیستان و بلوچستان در 14 و 15 بهمن ماه
به گفته کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان همزمان با بروز تغییرات جوی در استان از پنجشنبه شب 14 بهمن تا روز جمعه 15 بهمن بیشترین بارندگی با 65 میلی متر به توابع خاش اختصاص داشت و ارتفاع موج دریا به حدود چهار و نیم متر رسید.

مصدق گودرزی فر اظهار داشت: در این مدت بارش های خوبی در سطح سیستان و بلوچستان گزارش شده به گونه ای که علاوه بر خاش بیشترین بارندگی به فنوج با 59 میلی متر، توابع نیکشهر 50 میلی متر، دلگان 44 میلی متر، توابع مهرستان و سراوان 37 میلی متر، سرباز 28 میلی متر و توابع چابهار و کنارک 20 میلی متر اختصاص داشت.

وی گفت: همچنین در شبانه روز گذشته شاهد مواج و متلاطم بودن دریا بودیم به گونه ای که ارتفاع موج به حدود چهار و نیم متر رسید و این وضعیت تا اواخر فردا تداوم دارد.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با بروز بارندگی های شدید در 14 و 15 بهمن ماه 14 مسیر اصلی و برخی مسیرهای فرعی در جنوب استان بسته شد که تمامی مسیرهای اصلی تا امروز 17 بهمن ماه با تلاش نیروهای راهداری بازگشایی شد.

رضا اربابی افزود: همچنین مسیرهای فرعی ایرانشهر - خیرآباد، نیکشهر - چاهان - زرآباد، فنوج - رمشک، جلگه - چاه اسحاق، ایرانشهر - دامن - ایرندگان و نیکشهر - بنت همچنان بسته است.
وی تصریح کرد: تردد وسائط نقلیه سبک و سنگین در مسیرهای بسته شده تا اطلاع بعدی امکان پذیر نیست.

وی تاکید کرد: نیروهای امدادی با تمام توان و امکانات در حال تلاش برای بازگشایی این مسیرها هستند.

وی تاکید کرد: سیلاب دوم سیستان و بلوچستان در بهمن ماه علاوه برمسدود کردن برخی راههای اصلی و روستایی، آبگرفتگی معابر و تعطیلی برخی مدارس در شمال استان و نوک آباد خاش، بیشترین خسارت را به راهها، بخش کشاورزی و واحدهای مسکونی شهرستان های جنوبی استان به ویژه دلگان، فنوج و ایرانشهر وارد کرده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز روز یشکنبه به خبرنگار ایرنا گفت: نیروهای امدادی این نهاد از زمان جاری شدن سیل در روزهای 14و 15 بهمن تا امروز17 بهمن ماه به 2 هزار و 271 نفر از مردم سیل زده مناطق جنوبی و مرکزی استان در قالب 561 خانوار امداد رسانی کردند.

رسول راشکی اظهار داشت: همچنین در این مدت هزار و 113 نفر از مردم مناطق جنوبی و مرکزی استان در قالب 302 خانوار اسکان اضطراری داده شدند و با رهاسازی 6خودرو از سیلاب 24 نفر نجات یافتند.

وی ادامه داد: در این مدت 430 امدادرسان در قالب 88 تیم با 49 دستگاه خودرو به مردم 85 روستای سیستان و بلوچستان امداد رسانی کردند.

وی افزود: 242 باب چادر، 372 تخته موکت، 997 تخته پتو، هزار و 60 کیلوگرم نایلون، 236 شعله چراغ والر، 62 شعله فانوس، 24 ست ظروف، 2 هزار و 941 قوطی کنسرو، چهار عدد کلمن آب، 60 قرص نان و 563 کیلوگرم برنج از جمله کالاهای توزیع شده در این مدت میان مردم جنوب سیستان و بلوچستان بوده است.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.