| کد خبر: 117825 |

پیشرفت ۷۰ درصدی پایش سواحل مکران

تین نیوز| مدیره پروژه طرح مطالعات پایش سواحل مکران از پیشرفت 70 درصدی پایش سواحل این منطقه خبر داد و گفت: فاز هفتم طرح پایش سواحل ایران  که به پایش سواحل خوزستان اختصاص دارد به تازگی آغاز شده است.

دکتر مهدی شفیعی‎فر در گفت‌وگو با خبرنگار مارین‌تایمز، با بیان اینکه طرح پایش سواحل ایران در هفت فاز اجرا می‎شود، اظهار داشت: این طرح در شمال از آستارا تا سواحل گلستان و در جنوب از گواتر تا بنادر آبادان و خرمشهر را شامل می‌شود.
وی ، با بیان اینکه تاکنون پنج فاز این طرح انجام و فازهای ششم و هفتم در حال اجراست، گفت: طی این طرح  نحوه تغییرات سواحل و میزان آب‌گرفتگی، شناسایی مناطق خطر  بررسی و نتایج حاصل از این پایش در کاربری اراضی سواحل استفاده می‌شود.

شفیعی‎فر افزود: بخشی از این طرح، به عملیات میدانی اختصاص دارد که شامل ثبت شرایط امواج و جزر و مد و تغییرات تراز آب و جریان‌ها است که به آن پایش در منطقه‌ای می‌گوییم و بخش دیگر شامل مدل سازی و مطالعات دفتری و نهایتا شناخت کامل پدیده‌های منطقه است.

وی با اشاره به اینکه فاز ششم این طرح در سواحل مکران با پیشرفت 70 درصدی در حال انجام است گفت: فاز هفتم این طرح که به پایش سواحل خوزستان اختصاص دارد به تازگی آغاز شده است.

چالش همیشگی ارتباط صنعت و دانشگاه
استاد دانشکده عمران دانشگاه تربیت مدرس، درباره محدود شدن بازار کار صنایع دریایی، گفت: در گذشته تعداد دانشجویان دریایی محدود بود و فارغ‌التحصیلان بلافاصله جذب بازار کار می‌شدند. اما امروز علاوه بر اینکه تعداد دانشجویان دریایی افزایش یافته، از سوی دیگر تعداد پروژه‌های دریایی رو به کاهش است، به همین دلیل وضعیت اشتغال در این حوزه مناسب نیست.

وی با اشاره به کاهش بودجه‌های آموزشی و پژوهشی، گفت: بودجه‌های اختصاص یافته به دانشکده‌های دریایی به هیچ وجه جوابگو نیست.

شفیعی‌فر با بیان اینکه مشکل همیشگی ما جدایی صنعت از دانشگاه است، گفت: جدایی صنعت از دانشگاه موضوعی است که همواره به آن تاکید شده اما نه تنها پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده بلکه فاصله این دو نهاد روز به روز بیشتر می‌شود.

به گفته وی؛ وقتی صنعت به دانشگاه اعلام نیاز نمی‌کند، چگونه انتظار داریم دانشگاه در جهت رفع نیاز صنعت گام بردارد.
وی افزود: تا زمانیکه صنعت در رکود باشد و احساس نیاز  به پژوهش‌های جدید دانشگاهی هم نکند، دانشگاه هم نمی‌تواند به صنعت کمک کند. بنابراین باید به‌دنبال ریشه‌یابی این مشکلات و اصلاح امور باشیم تا بتوانیم ارتباط درستی بین صنعت و دانشگاه برقرار کنیم. 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.