| کد خبر: 117617 |

◄ جوانی جرم نیست

تین‌نیوز| روز گذشته، شنبه دوم بهمن ماه، کنگره ملی مدیریت امور جوانان با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور، شهین‌دخت ملاوردی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، جهانگیری با حضور در این مراسم جوانی را یک فرصت استثنایی عنوان کرد و گفت در نظام مدیریتی نباید مانند یک جاده یک طرفه عمل کنیم. او همچنین با بیان اینکه «جوانی جرم نیست»، تاکید کرد که باید به جوانان نگاهی فرصت انگارانه داشته باشیم.

جوانان سرمایه اصلی توسعه ملی کشور هستند
جهانگیری در این کنگره با اشاره به حادثه فرو ریختن ساختمان پلاسکو و شهادت تعدادی از آتش‌نشانان، گفت: ما از خداوند مسئلت داریم تا کسانی که زیر آوار مانده‌اند به صورت زنده بیرون بیایند ممکن است مشیت الهی چیز دیگری باشد.

جهانگیری با ضروری خواندن برگزاری کنگره‌هایی همچون کنگره ملی مدیریت امور جوانان، خاطرنشان کرد: این اجماع ملی از آن روست که اعضای ستادهای ساماندهی امور استان‌ها در کنار سازمان‌های مردم‌نهاد و نیز صاحب‌نظران و جوانان که در این عرصه فعالیت می‌کنند را می‌توان یک فرصت دانست.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه جوانان سرمایه اصلی توسعه ملی کشور هستند، گفت: این موضوع در هر کشوری به ویژه کشور ما که بیش از یک سوم جمعیتش جوان است صدق می‌کند بنابراین ما باید از هر ظرفیتی برای توجه به موضوع جوانان که مهمترین سرمایه کشور هستند استفاده کنیم.

وی از جمله مبانی و الزامات توسعه ملی را توجه به حقوق و مشارکت عمومی دانست و گفت: توسعه بر پایه دو موضوع شناخت حقوق و مشارکت عمومی از پایدارترین اصول توسعه هستند. ما باید بدانیم جوان‌ها چه حقوقی دارند و حق مشارکت در توسعه برای آنها چیست. از سوی دیگر نیز باید بدانیم جامعه ما چگونه به این دو مهم می‌نگرد و نظام ما برای تحقق آنها چه سیاست‌هایی دارد.

جهانگیری با بیان اینکه جوانی برای جامعه جدید ایران یک فرصت است، گفت: جوانان در حوزه علمی و فناوری و ارتباطات تحولات مهمی را ایجاد کرده‌اند. از سوی دیگر دیدیم که چگونه آن‌ها با حضور در استارت آپ‌های یا شرکت‌های ریسک‌پذیر با منابع محدود به چه جاهای بزرگی رسیدند.

معاون اول رییس‌جمهور تصریح کرد: ما در هر جای این مملکت که ایستاده باشیم وظیفه‌مان آن است که به جوانان نگاهی فرصت‌مدارانه داشته باشیم. جوانان تهدید نیستند و نباید به فکر کنترل آنها باشیم. جوان‌ها خلاقیت دارند و با خلاقیت‌شان موانع را از سر راه کشور بر می‌دارند.

وی اظهار کرد: متاسفانه عده‌ای جوانی را با ظلم یکی می‌دانند. جوانی ظلم نیست و یک فرصت استثنایی برای کشور است و باید از این فرصت استفاده‌های مطلوبی کرد. ما نمی‌توانیم و نباید تشخیص‌های خود را به جوانان تحمیل کنیم.

جهانگیری با انتقاد از عدم حضور جوانان در شوراها و مسئولیت‌های مهم، گفت: وقتی شورای جوانان تشکیل شد در جایی خواندم که هیچ کدام از اعضای عضو این شورا زیر 50 سال ندارند، این موضوع قابل تامل است و انتظار می‌رود که جوانان در چنین جلساتی حتما حضور داشته و نظرات‌شان را اعلام کنند.

وی در پایان گفت: مهمترین وظیفه‌ای که به دوش حاکمیت است این است که کاری کند جوانان به آینده خود امیدوار باشند و احساس منزلت و حرمت انسانی کنند. در این راستا شورای عالی جوانان، مجلس شورای اسلامی و دولت تدبیر و امید باید فعال باشند. امیدواریم به زودی شاهد اقدامات موثری در این حوزه باشیم.

15000 سمن فعال در کشور
وزیر ورزش و جوانان با سخنرانی در این کنگره ضمن تسلیت به مناسبت حادثه فرو‌ریختن ساختمان پلاسکو در مرکز تهران، گفت: در دنیای امروز رشد منابع انسانی بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گرفته و از آن به عنوان سرمایه انسانی یاد می‌شود، ازین‌رو جوانان بخش اصلی سرمایه های انسانی برای توسعه کشورها به شمار می‌روند.

 مسعود سلطانی‌فر، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بیش از همه اقشار جامعه ،جوانان را مورد توجه قرار می‌دهند و آنان را سرمایه‌های اصلی و آینده‌ساز کشور توصیف می‌کنند.، گفت: همواره به دستگاه‌های اجرایی و مسولان کشور، بهره‌بردن از ظرفیت عظیم جوانان را به عنوان یک راهبرد مهم نظام توصیه می‌کنند.

وی همچنین به تاکیدات ریاست محترم جمهوری نیز در این خصوص اشاره  کرد و توضیح داد که جوانان ایرانی، شعار ما می‌توانیم را در همه عرصه‌ها عملی ساختند و این باعث افتخار است.

وزیر  ورزش و جوانان با بیان اینکه تامین نیازهای جوانان و حل مسائل و مشکلات و ساماندهی امور آن‌ها از جمله مواردی است که نمی‌تواند صرفا در چارچوب وظایف و فعالیت‌های یک وزارتخانه یا سازمان گنجانده شود اظهار کرد: در خصوص موضوع جوانان همه دستگاه‌ها باید پاسخگو باشند.

سلطانی‌فر در ادامه سخنانش به نخستین جلسه شورای عالی جوانان که به منظور سیاست‌گذاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها به ریاست مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهور وقت تشکیل شد، اشاره کرد و گفت: این جلسه به منظور ایجاد شالوده و اساس این هم‌گرایی به وجود آمد.

وزیر  ورزش و جوانان یادآور شد: در سال 1383 با تصویب هیات وزیران ستاد ملی ساماندهی امور جوانان به منظور برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌های مرتبط با امور جوانان با عضویت معاونین دستگاه‌ها شد.

همچنین از سال 1392 تاکنون 3 هزار 269 جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان تشکیل شده است که در ستاد‌های مذکور حضور سه نفر جوان منتخب سمن‌های جوانان با حذف تعامل نمایندگان جوانان در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های مرتبط مورد توجه قرار گرفت.

وی در این کنگره از جوانان به عنوان موتور توسعه کشور نام برد و توضیح داد: بهترین راه فعال‌سازی این نیروی محرکه دخیل کردن آن‌ها و همسو سازیشان در تصمیم‌گیری‌ها است، ضمن اینکه نباید از تقویت شادی و نشاط در میان جوانان که منجر به ارتقا سطح امیدواری در میان جامعه جوان می‌شود غافل شد؛ این در حالی است که دستیابی بدان نیازمند یک اصل و اراده ملی است و همراهی تمامی متولیان مربوطه است.

وزیر  ورزش گفت: دولت تدبیر و امید مفتخر است بسیاری از موانع را با مشارکت سازمان یافته جوانان در امور اجتماعی و فرهنگی برداشته است؛ تعداد اعتبارنامه‌های صادر شده برای فعالیت سازمان‌های مردم نهاد جوانان که از ابتدای تاسیس وزارت در سال 89 تا ابتدای دولت تدبیر و امید در مرداد ماه 92 حدود 50 مورد بوده است که اکنون به 15000 سمن فعال در کشور رسیده است.

به گفته وی کنگره مدیریت امور جوانان به منظور ایجاد نگرش مثبت در مدیران دستگاه‌های اجرایی به جوانان و هماهنگی و همگرایی دستگاه‌های مرتبط با امور جوانان واستفاده حداکثری از ظرفیت آن‌ها در حوزه مدیریت امور جوانان طراحی شده است.

او توضیح داد: در این کنگره به 10 محور اساسی حوزه جوانان که درکمسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت، پرداخته می‌شود. مشارکت اجتماعی جوانان، فرهنگ، هنر و گردشگری، توانمندسازی و ارتقای مهارت‌های جوانان، اشتغال و اقتصاد مقاومتی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، فضای مجازی و رسانه، آسیب‌های اجتماعی، ازدواج و تحکیم خانواده، سلامت و بهداشت و ورزش و اوقات فراغت این محورها هستند.

چالش‌های ارزشی، نگرشی و رفتاری؛ در مقابل جوانان
معاون ساماندهی امور جوانان نیز در این کنگره، 10 چالش اصلی حوزه جوانان را معرفی کرد و افزود: در کنگره ملی مدیریت امور جوانان با همکاری مسئولین این حوزه به دنبال تعیین راهکار بر ای حل این مشکلات هستیم.

محمدرضا رستمی در اولین کنگره ملی مدیریت امور جوانان، ضمن تسلیت به خانواده‌های جانباختگان حادثه ساختمان پلاسکو و همچنین درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در خصوص دلایل برگزاری این کنگره عنوان کرد: دولت یازدهم از ابتدای شکل‌گیری با سه بخش چالش‌ها در حوزه جوانان روبرو بود که شامل چالش‌های ارزشی، چالش‌های نگرشی و چالش‌های رفتاری است.

وی در توضیح این سه بخش گفت: در بخش ارزش‌ها مشکل ما جوان ترسی و جوان هراسی بود که به دلایل مختلف ریشه عمیقی پیدا کرده و مانع از ورود جوانان به دستگاه و مسئولیت‌های کشوری می‌شد، دوم، چالش‌های نگرشی بود که مربوط به نگاه امنیتی به جوانان به ویژه نخبگان اجتماعی است که مانعی بر راه مشارکت اجتماعی جوانان شده و فقدان اعتماد به نفس را در آنان ایجاد کرده بود .

رستمی، سومین چالش را مربوط به حوزه رفتاری اعلام کرد و مسئله اصلی را رها شدگی امور جوانان در ساختار مدیریتی کشور دانست.

معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه، گفتمان دولت یازدهم در این سه چالش را اینگونه بیان کرد: گفتمان دولت یازدهم در بخش چالش های ارزشی، جوان دوستی و جوان باوری است.

درخواست واگذاری پروژه‌های مطالعاتی به سمن‌ها
در این مراسم استانداران و جوانان فعال هم به سخنرانی پرداختند در این میان، صحبت‌های مصطفی سالاری، استاندار بوشهر مورد توجه و تحسین حاضرین قرار گرفت.

او با بیان اینکه از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم از مدیران جوان با میانگین 38 سال بهره‌ گرفته است، گفت: تا کنون 230 مدیر جوان در سطوح عالی، میانی و پایه منصوب شده‌اند و خوشبختانه عملکرد موفقی را از خود نشان داده اند.
سالاری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به دو پیشنهاد خطاب به معاون اول ریاست جمهور و وزیر محترم ورزش ادامه داد: استفاده از تعدادی جوان مستعد و دارای شرایط بعنوان «کارآموزان جوان» در کنار مدیران استانی برای یادگیری و کسب تجربه اصول مدیریت و بهره بردن در آینده کشور امری ضروری محسوب می‌شود.

او در ادامه گبا ارائه پیشنهاداتی به منظور ایجاد فضای هم‌اندیشی با مدیران مطرح کرد و گفت: تشکیل پارلمان مشورتی جوانان با عنوان «اندیشکده جوانان» در سطوح استانی و شهرستانی پیشنهادی است که با استفاده از کمیسیون‌های تخصصی امکان تحقق پیدا می‌کند تا ایده و اندیشه و نظرات جوانان را تدوین و با دعوت از مدیران به هم اندیشی، مذاکره بگذاریم.

 سالاری افزود: این ایده‌ها با حضور مدیران ارشد کاربردی شده و جهت استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان، طرح‌های برتر قابلیت اجرا خواهند یافت.

سالاری در ادامه با اشاره به دومین پیشنهاد خود، گفت: درخواست دارم که واگذاری بخشی از طرح‌ها و پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی و طرح‌های فرهنگی و اجتماعی به سمن‌ها نهادینه شود و مورد تحقیق بیشتر قرار گیرد.
 
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.