| کد خبر: 117309 |

چرا باید بودجه ۹۶ شهرداری تهران کاسته شود؟

تین‌نیوز|  عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران ضمن تایید توضیحات شهردار پایتخت در جلسه روز گذشته شورای شهر، مبنی بر اینکه میزان درآمدهای شهرداری نسبت به شاخصه های اقتصادی ارائه شده از سوی بانک مرکزی طی یک دهه گذشته با کاهش مواجه بوده، گفت: فعالیت های شهرداری تهران در یک دهه گذشته با وجود تمامی محدودیت ها، توانسته از رشد خوبی برخوردار باشد.

 
ابوالفضل قناعتی در گفت وگو با شهرنوشت، تصریح کرد: اگر نگاهی به آمار پروژه های اقتصادی و عمرانی تهران با وجود تمام محدودیت ها طی یک دهه گذشته بیاندازیم، خواهیم دید که شهرداری تهران نه تنها عملکرد ضعیفی نداشته، بلکه با توجه به ملاحظات اقتصادی کشور و با صرفه جویی ها توانسته به خوبی در زمینه توسعه پایتخت گام بردارد.
وی بیان کرد: با یک نگاه موشکافانه به این جمع بندی می رسیم كه با شرایط فعلی و براساس تمام محدودیت ها که می تواند چون سدی بر سر راه شهرداری تهران باشد، سرعت، توانمندی و کیفیت کار شهرداری پایتخت با رشد چشمگیری روبرو بوده است.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با اعلام اینکه تشدید رکود اقتصاد کشور و بازار مسکن نسبت به سال های قبل، سبب شده که شهرداری تهران در بعد درآمدها به اهداف برنامه 5 ساله دوم دست پیدا نكند، خاطرنشان كرد: با توجه به کاهش حجم درآمدهای پایدار شهرداری از بعد كاهش ساخت و سازها، شاهد هستیم که این نهاد خدماتی با احتیاط بیشتری در زمینه پیشرفت پروژه های اقتصادی حرکت می کند، اما باید توجه کنیم که این وضع موجود ناشی از عوامل خارجی است.

قناعتی با یادآوری اینکه در تمام سال های گذشته شهرداری تهران با ملاحظات اقتصادی عمل کرده و جنس نظارت های شورا نیز، مطابق با میزان کاهش درآمدهای پایدار بوده است، متذکر شد: متاسفانه روز گذشته در حالی لایحه بودجه سال 96 شهر تهران، تقدیم شورای شهر شد که باید بودجه ریزی بر اساس 22 هزار میلیارد تومان برنامه ریزی می شد، اما متاسفانه 2 هزار میلیارد تومان از درآمدهای پایدار پایتخت به واسطه لایحه ارزش افزوده مصوب مجلس كاهش پیدا كرده است.

این عضو شورای شهر تهران با انتقاد از حذف این 2 هزار میلیارد تومان که از بودجه های نقد و دسترس پذیر شهرداری پایتخت بوده است، بیان کرد: دوستان بهارستانی به جای اینکه به کمک شهرداری تهران بیایند و تلاش کنند تا معوقات دولت در بخش حمل و نقل عمومی وصول شود، این بخش از بودجه شهر تهران را که از آن شهروندان بود و می توانست در بخش های عمرانی هزینه شود را هم نادیده گرفتند.

وی بودجه سال آینده شهرداری تهران را انقباضی دانست و گفت: شاهد هستیم که شهردار تهران بودجه پایتخت را از 22 هزار میلیارد تومان به رقم حقیقی 18 هزار میلیارد تومان در سال 96 رسانده است.

قناعتی گفت: شاید شهرداری بتواند با این بودجه اهداف مد نظر شورا را که در لایحه سال آینده ارائه می شود، مطابق با برنامه 5 ساله دوم پیش ببرد اما باید در نظر داشته باشیم که کاهش درآمدهای پایدار شهرداری تهران با توجه به رکود اقتصادی اثرات سوئی در پی خواهد داشت، آن هم در شرایطی که شهرداری تهران از توان اجرایی بالایی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد مدیریت شهری تهران در یک دهه گذشته حاکی از آن است که تراز توانایی شهرداری فراتر از ارقام و اعداد موجود است، متذکر شد: حیف است این پتانسیل با کاهش درآمدهای پایدار مواجه شود.

وقتی مجموعه ای می تواند اثرگذار باشد و اقدامات جهادی کند، چرا باید با عوامل داخلی و خارجی، از اعتباراتش کاسته شود؟
این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه منتقدان درآمدهای ناپایدار شهرداری تهران خود در كاهش درآمدهای شهرداری دخیل بوده اند، خاطر نشان کرد: با وجود آنکه امسال 64 درصد درآمد شهرداری از نوع نقد بود، به درآمدهای پایدار انتقاد کردند اما زمینه را برای کاهش درآمدهای پایدار شهرداری تهران هموار کردند، در حالی که اگر 2هزار میلیارد تومان از درآمد پایدار کم نمی شد، بی شک توان شهرداری در سال آینده برای پیشبرد اهداف برنامه 5 ساله دوم شهر تهران افزایش پیدا می كرد.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.