| کد خبر: 111794 |

◄دانشجویان امروز عموماً تماشاگرند

تین‌نیوز| وبلاگ هادی خانیکی-همیشه خودم را یک دانشجو می‌دانم. چراکه دوران حضور من در دانشگاه، چه به‌عنوان استاد و چه به‌عنوان دانشجو بسیار زیاد است. ۴۷ سال است که در دانشگاه‌های کشور حضور دارم و از این بابت خرسند هستم.

تحولات زیادی در سال‌های اخیر به وجود آمده است؛ در هر دهه شاهد تحولات عظیمی در رویکرد دانشجویان نسبت به جامعه و فضای سیاسی کشور بوده‌ایم. اما عملکرد دانشجویان دهه‌ای را که در آن قرار داریم، به‌هیچ‌وجه مطلوب ارزیابی نمی‌کنم. دانشجویان ما نسبت به دهه‌های گذشته تضعیف شده‌اند و شور و شعف گذشته را ندارند. البته سیاست و دانشجویان سیاسی در هر دوره‌ای رویکرد خاص خود را اتخاذ می‌کنند. نمی‌توانیم دانشجویان دهه ۵۰ را با دانشجویان امروز مقایسه کنیم و معتقد باشیم که بچه‌های امروز مانند دیروزی‌ها رفتار نمی‌کنند.

اگر دانشجوی سیاسیِ امروز را بخواهیم معرفی کنیم، باید بگوییم دانشجویی که بتواند به صورت دقیق به اطلاعاتی رسمی دست پیدا کند و عادلانه آن را تجزیه و تحلیل کند و از آن به بهترین نحو برای مصالح کشور استفاده کند، قطعا دانشجویی سیاسی و در عین حال باهوش است.

 امروز هیچ فرقی بین دانشجویان نیست. چراکه همه دانشگاه‌ها مثل هم شده‌اند و دیگر این تفاوت‌ها که البته به نفع جامعه دانشجویی نیز بود، وجود ندارد.

 دانشجوی سیاسی امروز به هیچ عنوان مایل نیست به گروه‌های سیاسی موجود بپیوندد و شعاری که سر می‌دهد، فقط و فقط ایجاد استقلال فردی است.

دانشجویان امروز اوج خواسته‌هایشان اصلاح مسائل صنفی و ایجاد کارگروه‌های آموزشی است.

امروز میدان و شیوه سیاست‌ورزی سیاست‌ورزی در دانشگاه‌ها دچار تغییرات زیادی شده. اگر تحقیقی انجام دهید تا ببینید که دانشجویان امروز چگونه در برابر مسائل سیاسی موضع می‌گیرند، خواهید دید که کار خاصی انجام نمی‌دهند، بلکه مهم‌ترین کار آن‌ها حضور در انتخابات است. بچه‌های ما امروز تا حد زیادی دموکراتیک هستند و به مسائلی مانند محیط زیست بیش از هر چیز دیگری اهمیت می‌دهند.


دانشجویانی که امروز با سیاست درگیر هستند و به معنای واقعی خود را «سیاسی» می‌دانند، نسبت به دانشجویان گذشته کمتر شده‌اند. در حال حاضر انفعال قابل توجهی در دانشگاه‌ها دیده می‌شود. دانشجویان امروز ترجیح می‌دهند زندگی آرامی داشته باشند و وارد سیاست نشوند، چراکه حالا هزینه انجام کار سیاسی بسیار بالاست. البته قطعا در گذشته هم هزینه داشت، اما آن زمان دانشجویان هزینه‌ها را پرداخت می‌کردند. اما امروز کسی رغبت به انجام کار سیاسی ندارد، چون از عواقب آن بیم دارد.

امروز یکی از نشانه‌های اعتراض عدم مشارکت است. به تعبیری به این افراد «معترضان خاموش» می‌گویند. «معترضان خاموش» گروه‌هایی هستند که به حدی از انفعال می‌رسند که دیگر هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. این واکنش نشان ندادن مبنی بر رضایت از وضع موجود نیست. دانشجویان امروز عموما تماشاگر هستند.

اکثریت جامعه دانشجویی تمایلی به حضور در فعالیت‌های رسمی دانشجویی ندارد؛ عمدتا بی‌تفاوت شده‌اند. البته به معنای این نیست که کنش سیاسی ندارند، اما در کل ضعیف هستند. امیدوارم شرایط دانشگاه و دانشجو هر روز بهتر از روز قبل شود.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.