| کد خبر: 110972 |

هفتم آذر تبلور ایثار نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت

یوم الله هفتم آذر تبلور ایثار و جان فشانی های پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت در آ ب های نیلگون خلیج همیشه فارس و دریای عمان است.

هفتم آذرماه که به یمن ایثار و دلاورمردی دریادلان نیروی دریایی ارتش در مصاف با دشمن متجاوز بنام روز نیروی دریایی به ثبت رسیده، روزی غرورآفرین و خاطره‌انگیز در تاریخ سراسر حماسه این مرزوبوم است.

چراکه الگوی حماسه‌آفرینان هفتم آذر و همه رزم آفرینان دریا، مولا و مقتدایشان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بوده است. یادآوری و بزرگداشت هفتم آذرماه و همه فرازهای مهم در عرصه دفاع از کشور اسلامی‌مان، قدرشناسی از آفرینندگان آن حماسه‌های بزرگ یعنی شهیدان، جانبازان، خانواده ایثارگران ویاران و هم‌رزمان آنان است.

 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نخستین نیرو از نیروهای مسلح کشور بود که در دفاع مقدس توانست به اهداف نهایی جنگ دریایی که همان درهم کوبیدن ماشین جنگی دشمن، بستن خطوط مواصلاتی دریایی دشمن و باز نگه‌داشتن خطوط مواصلاتی دریایی خودی است دست یابد   برای ثبت و باقی ماندن افتخارات دفاع مقدس مخصوصاً زحمات جان‌برکفان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در افکار عمومی جامعه باید فعالیت مضاعفی انجام شود.

 تصوّر تاریخی در هر کشوری حائز اهمیت است زیرا فقدان حافظه تاریخی عدم وجود را اثبات می‌کند و تصوّر تاریخی هر کشور در صورتی احیا می‌شود که آن ملّت تصوّری روشن از تاریخ گذشته خود داشته باشد. 

مقام معظم فرماندهی کل قوا در تاریخ 29 شهریور 1372 در بخشی از بیانات خود چنین فرمودند هیچ صحنه‌ای مثل صحنه جنگ برای گزارش خصوصیات یک ملّت و همه‌چیزهایی که در گزاره تاریخی موردنظر هست بهتر نیست شما هر هدفی در گزارش تاریخی دارید آن هدف را در گزارش میدان جنگ بهتر می‌توانید به دست بیاورید.

 لذا هر ایرانی و به‌ویژه فرماندهان آتی در نیروهای مسلح و هر مسئول دیگری در نظام مقدس جمهوری اسلامی باید بداند که همه ملت ایران به‌ویژه پیشکسوت‌های آنان در عرصه دفاع تحت چه شرایطی و با چه جان‌فشانی‌هایی موفق شدند نسبت به دفع هجوم دشمن بعثی که از طرف همه کشورهای بلوک شرق و غرب پشتیبانی می‌شد و آمده بود که در مدت یک هفته کشور عزیز ما را به تصرف خود درآورد در 8 سال دفاع مقدس عزیزترین گوهر وجود خود را در طبق اخلاص قرار دادن و تعداد زیادی از آن‌ها (217000 نفر) به شهادت رسیدند. 

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که مسئولیت حفاظت از منافع کشور و تأمین امنیت خطوط مواصلاتی دریایی خودی و مسدود کردن خطوط مواصلاتی و معابر وصولی دریایی دشمن را به‌ عهده دارد به حول و قوّه ‌الهی و با به‌کارگیری قابلیت‌های تخصصی کارکنان متعهد و انقلابی، با نهایت ایثار و فداکاری و با سرفرازی تمام در طول جنگ تحمیلی این وظایف را به نحوه احسن به انجام رساند.

 نیروی دریایی با توجه به علنی شدن نیّت شوم دشمن و قبل از آغاز تهاجم وحشیانه ارتش بعث عراق در تاریخ 31/6/59 با یک اقدام هوشمندانه و به‌موقع یگان‌های خود را که در بندر خرمشهر مستقر بودند و می‌رفت که با آغاز تهاجم دشمن در آبراه اَروَندرود محبوس شوند را به خارج از اروندرود انتقال داده و با به‌کارگیری آن‌ها در عرصه‌های مختلف عملیاتی توانست برگ‌های زرینی را به تاریخ دفاع مقدس بیفزاید

.  این نیروی رزمی درصحنه‌های مختلف عملیاتی به ‌نحوی به ‌کار گرفته شد که تا هفتم آذرماه سال 1359 یعنی شصت و هفتمین روز جنگ موفق شد ضمن انهدام بخش عظیمی از توان دریایی دشمن، سیادت دریایی جمهوری اسلامی ایران را در تمامی پهنه آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس کسب و باقدرت تمام تا پایان جنگ تحمیلی حفظ کند. بدین ترتیب می‌توان گفت نیروی دریایی نخستین نیرو از نیروهای مسلح کشور بود که توانست به اهداف نهایی جنگ دریایی که همان درهم کوبیدن ماشین جنگی دشمن کسب و حفظ سیادت دریایی کشور، بستن خطوط مواصلاتی دریایی دشمن و باز نگه‌داشتن خطوط مواصلاتی دریایی خودی است دست یابد.

در اینجا ضمن ادای احترام به همه ایثارگران دفاع مقدس مخصوصاً شهدای عزیز نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به گوشه‌های از زحمات این نیروی شجاع جمهوری اسلامی ایران اشاره می‌کنم.

تأمین پدافند سطحی و هوایی (ارتفاع پست) جزایر و سکوهای نفتی کشور از آغاز تهدید تا پایان جنگ تحمیلی، پدافند از جزیره آبادان و جلوگیری از تکمیل محاصره آبادان. انجام عملیات پشتیبانی عمومی جزیره آبادان با به‌کارگیری یگان‌های هوا دریا و شناورهای سبک نداجا در زمان محاصره زمینی این جزیره، سلسله عملیات اسکورت کاروان‌های تجاری، نفت‌کش و کشتی‌های با محموله ویژه، اجرای عملیات انهدامی علیه پایانه‌های نفتی البکر و الاُمیه. اجرای پیوسته و مداوم عملیات گشت و مراقبت و کنترل آبراه‌ها و معابر وصولی جهت باز نگه‌داشتن خطوط مواصلاتی دریایی کشور، عملیات ره‌گیری و بازرسی کشتی‌های مشکوک، پدافند از جزایر سه‌گانه تنب‌ بزرگ، کوچک و ابوموسی در منطقه خلیج‌فارس، عملیات نفوذی تیم عملیات ویژه تکاوران دریایی به عمق مناطق دشمن و انهدام سکوی موشکی و دکل‌های راداری سامانه موشک‌های کرم ابریشم دشمن در منطقه رأس‌البیشه، اجرای عملیات شناسایی و ایذایی در سواحل غربی اروندرود توسط گروه‌های عملیات ویژه تکاوران دریایی، دفاع از حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در دریا و شرکت مؤثر در عملیات آبی‌خاکی رزمندگان اسلام مخصوصاً عملیات پیروزمندانه والفجر 8 و تصرف بندر استراتژی فاوکه بنده از نزدیک شاهد زحمات شبانه‌روزی این عزیزان در آن عملیات بزرگ در تاریخ 20/11/64 بودم.
 گوشه‌ای از زحمات این دلیرمردان ایران اسلامی در طول هشت‌ساله دفاع مقدس بود. یوم‌الله هفتم آذر تبلور ایثار و جان‌فشانی‌های پرسنل قهرمان و جان‌برکف نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت در آ ب های نیلگون خلیج همیشه فارس و دریای عمان است یاد و خاطره 48 هزار شهید عزیز ارتش جمهوری اسلامی ایران مخصوصاً شهدای گران‌قدر نیروی دریایی گرامی باد.

محمد فتحی می آبادی

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.