| کد خبر: 107131 |

امکانات بنادر مازندران به کمک تجارت گلستان می آید

تین‌نیوز| رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با اشاره به محرومیت گلستان از امکانات زیرساختی در حوزه حمل و نقل دریایی، گفت: امکانات بنادر مازندران می تواند به رونق تجارت گلستان کمک کند.

 
رمضان بهرامی روز چهارشنبه در نشستی با حضور مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران در گرگان، خواستار هم افزایی بیش از گذشته مسئولان این اداره کل با تجار گلستان در اطلاع رسانی از آخرین شیوه نامه ها در حوزه تجارت و کمک به توسعه صادرات استان شد.

وی به وضعیت واردات و صادرات کالا در گلستان نیز اشاره کرد و افزود: اولویت در حوزه تجارت در استان، سرمایه گذاری در صادرات کالا است و سال گذشته 300 میلیون دلار به کشورهای دیگر صادر شده است.
به گفته وی؛ در 3 الی 4 سال اخیر وضعیت صادرات کالا از گلستان روند مطلوب و افزایشی داشته است و بیشتر در حوزه صدور کالاهای صنعتی بوده است.
بهرامی از برنامه ریزی برای صادرات 400میلیون دلار کالا از گلستان به کشورهای هدف طی سال جاری نیز خبر داد.
وی ظرفیت گلستان را در حوزه صادرات کالا به کشورهای هدف تا یک میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ظرفیت بنادر مازندران می تواند در تحقق هدفگذاری صادرات گلستان موثر باشد.

به گفته وی؛ هم اکنون بازار هدف صادراتی گلستان شامل کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، عراق و افغانستان است که استفاده بیش از گذشته از ظرفیت بنادر مازندران می تواند بازارهایی از جمله روسیه را نیز برای استان فراهم کند.

45درصد ظرفیت و زیرساخت های بنادر شمال کشور برای تجارت فعال است
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران نیز به ظرفیت بنادر این استان برای رونق تجارت اشاره کرد و گفت: اکنون ظرفیت زیرساخت های ایجاد شده در 6 بندر واقع در مازندران و گیلان، 23میلیون تن است که حدود 45درصد از آن در سال و حتی در برخی سال ها کمتر از این میزان استفاده می شود.

سیاوش رضوانی افزود: این درحالی است که در مجموع 9 تا 10 میلیون تن تجارت بار از بنادر استان های مازندران و گیلان انجام می شود.
وی با بیان این که بنادر استان های مازندران و گیلان از جمله نوشهر و امیر آباد بهشهر دارای ظرفیت خوبی در حوزه تجارت است، گفت: باید تلاش بیشتری صورت گیرد تا از ظرفیت این بنادر در رونق تجارت استفاده شود.
به گفته وی؛ از بنادر شمال کشور بیشتر صادرات کالا به ترتیب به کشورهای روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان صورت می گیرد.

تبادل مسافر دریایی بین کشورهای حاشیه خزر
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران از اجرای طرح جابجایی مسافر از طریق خزر با کشورهای همسایه این دریا در آینده نزدیک نیز خبر داد و گفت: در ابتدا جابجایی مسافر در صورت تامین 'کشتی کروز' بین ایران با آذربایجان، ترکمنستان و روسیه عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان این که برای عملیاتی شدن این طرح ، بخش خصوصی آمادگی دارد، افزود: اجرای طرح جابجایی مسافر دریایی تحول منطقه را درپی خواهد داشت.

برنامه اجرای طرح گردشگری رامسر تا گمیشان
رضوانی از فعالیت مشاور برای مکان یابی ایجاد اسکله طرح گردشگری رامسر تا گمیشان ( غرب مازندران تا شرق گلستان ) خبر داد و افزود: اکنون این مشاور فعالیت خود را آغاز کرده و از همراهی شهرداری ها برای مکان یابی اسکله استفاده می کند تا به صورت فنی طرح به اجرا درآید.
وی با بیان این که از ظرفیت گردشگری دریایی خزر استفاده نشده است، افزود: برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگر دریایی از محل وجوه اداره شده این سازمان با نرخ 4 درصد، تسهیلات بانکی اختصاص می یابد و از متقاضیان برای سرمایه گذاری استقبال می شود.

دریای خزر با وسعتی حدود 386 هزار و 400 کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین دریاچه جهان از شمال به روسیه، از جنوب به ایران، از غرب به آذربایجان و از شرق به ترکمنستان و قزاقستان محدود می شود.
طول خط ساحلی دریایی خزر حدود هفت هزار کیلومتر است که بخشی از آن از آستارا تا اترک جزو سواحل ایران می باشد.

در این نشست شماری از فعالان اقتصادی استان گلستان مسایل و مشکلات خود را در حوزه استفاده از امکانات حوزه دریایی بنادر شمال کشور طرح کردند.
استان یک میلیون و 900 هزار نفری گلستان واقع در شمال کشور دارای 800 بازرگان است که در حوزه تجارت فعالیت دارند.
گلستان از غرب با مازندران، شرق با خراسان شمالی، از جنوب با سمنان و از شمال با کشور ترکمنستان و دریای خزر همسایه است
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.