| کد خبر: 103565 |

پرواز از کویته به زاهدان و مشهد

تین‌نیوز| سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته مرکز بلوچستان پاکستان گفت: برای راه اندازی خط پروازی مستقیم از شهر کویته به شهرهای زاهدان و مشهد، مقدمات این همکاری از سوی ایران مهیا شده و منتظر پاسخ و تعهد جدی طرف پاکستانی برای نهایی کردن این کار هستیم.

 

 

'محمد رفیعی' در خصوص مسائل مربوط به تجار ایران و پاکستان به ویژه بازرگانان دو استان همجوار در ایران و پاکستان، با اشاره به دیدار اخیر خود با گروهی از تجار و اعضای اتاق بازرگانی گویته گفت: به دلیل تحریم های بانکی در سال های گذشته، تجار پاکستانی از سال های قبل به سمت تجارت و داد و ستد با ایران به شیوه سنتی روی آورده اند و به همین دلیل میزان و شکل تجارت دو کشور به ویژه میان استان های مجاور چندان مطلوب نیست.
 
وی گفت: شیوه بازرگانان پاکستانی برای داد و ستد با ایران به این شکل است که این افراد با استفاده از اعتماد و اعتبار شخصی، اجناس خود را به آن سوی مرز ایران صادر می کنند و در قبال کالایی که به ایران صادر می کنند، هم تراز با ارزش آن، کالاهایی بصورت تهاتری خریداری و وارد پاکستان می کنند.

وی با اشار به دیدار اخیر خود با هیات تاجران و بازرگانان معروف ایالت بلوچستان گفت: در این ملاقات به اطلاع هیات بازرگانی ایالت بلوچستان رسید که روابط دو کشور در حال توسعه است و بانک مرکزی پاکستان نیز برای ازسرگیری مناسبات بانکی با طرف ایرانی فعال شده است.

وی تاکید کرد: تاجران باید از فضای تجارت سنتی میان ایران و پاکستان خارج و شیوه تجارت مدرن را دنبال کنند زیرا از مسیرهای رسمی و مدرن می توان تجارت دوجانبه را به مراتب افزایش داد.

سرکنسول ایران در کویته گفت: تاجران پاکستانی درخواست ایجاد انبار برای تخلیه و بارگیری اجناس و کالاهای صادراتی و وارداتی خود در مرز میرجاوه ایران را دارند و البته با توجه به درخواست آنان، چنین امکانی در مرزی تفتان پاکستان ایجاد شده است.

رفیعی گفت: براساس گفته رئیس فدراسیون اتحادیه های حمل و نقل بین المللی پاکستان، کامیون های این کشور به دلیل وجود نداشتن انبار در آن سوی مرز ایران، چندین روز مجبور به انتظار هستند و در صورت احداث انبار در زاهدان و یا میرجاوه، می توان سرعت بیشتری را برای تخلیه بار کامیون های پاکستانی و سهولت تجارت انجام دهیم.

رفیعی افزود: فضای پارکینگ و انتظار گاه ها در مرز دو کشور فاقد امکانات کافی است که باید به این مسئله نیز رسیدگی شود.

وی گفت: تاجران پاکستانی تقاضای افزایش مهلت اقامت راننده کامیون های ترانزیتی پاکستانی به ایران را داشتند که البته این موضوع قرار است در نشست مرزی آینده میان دو کشور بررسی شود.

سرکنسول ایران در خصوص شرایط کنونی در گذرگاه های مرزی و تجاری مرزی میان دو کشور، گفت: ایران دو گذرگاه مرزی جدید 'پیشین' و 'ریمدان' را با پاکستان در دست افتتاح دارد. ایران مرز پیشین را مجهز کرده و طرف پاکستانی گذرگاه مرزی خود در مجاورت ریمدان را تجهیز کرده است.

رفیعی تاکید کرد: قرار است با هماهنگی لازم با مسئولان پاکستانی دو کشور گام های فوری برای تجهیز و افتتاح گذرگاه های مرزی جدید بردارند.

رفیعی در پاسخ به این سوال که آیا رقم مشخصی برای حجم مبادلات تجارت مرزی میان بلوچستان پاکستان و استان سیستان و بلوچستان ایران وجود دارد گفت: بخش قابل توجهی از حجم تجارت میان دو استان بصورت تجارت غیرقانونی است و لذا نه طرف ایرانی و نه طرف پاکستانی آمار دقیقی در این زمینه ندارد و به خاطر همین دلایل، ضعف در ارائه آمار در این خصوص وجود دارد.

وی افزود: متاسفانه به دلیل مسائلی نظیر مشکل در ارتباط بانکی میان دو کشور، حجم تجارت غیرقانونی میان ایران و پاکستان در مقایسه با تجارت رسمی و قانونی میان دو کشور، بیشتر است.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.