| کد خبر: 109333 |

◄ جابه‌جایی زائرین کربلا با کامیون قطعا غیر قانونی است

تین‌نیوز|

زیارت از حرم ائمه و اماکن زیارتی بخش مهمی از فرهنگ دینی مردم ایران را تشکیل داده است، این تأثیر به‌اندازه‌ای است که تبعات آن به‌صورت بسیار جدی در تعاملات و روابط اجتماعی و حتی برنامه‌های سازمان‌های مختلف دولتی و غیردولتی مشاهده می‌شود.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، اربعین حسینی ازجمله این آداب دینی است که علاوه بر بعد معنوی با امر اجتماعی و ساختارهای موجود در جامعه عجین شده و به‌مثابه یک رویداد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی تغییرات جدی‌ای درروند فعالیت‌های سازمان مختلف می‌گذارد.

معمولاً زمانی که امر دینی با یک حرکت اجتماعی همسو شود، پای امر اقتصادی نیز به میدان باز می‌شود، همان‌طور که مسئله حج تأثیرات بسیار جدی‌ای در اقتصاد کشوری چون عربستان گذاشته و می‌گذارد، در اربعین نیز به‌طور ویژه بخش حمل‌ونقل دچار تغییرات شدیدی می‌شود، زائرانی که در مقیاس هزاران هزار نفری عزم مسافرت به کشور دیگری را می‌کنند، به‌طور ویژه حمل‌ونقل درون‌شهری، برون‌شهری و بین‌المللی را متحول خواهد کرد.

در این ایام با توجه به تعداد بالای مسافران و همچنین درگیر شدن امر اقتصادی و شرایط سودآور حاکم بر فضای حمل‎‌ونقل؛ حضور دولت در این عرصه و به دست گرفتن سکان ماجرا ضروری به نظر می‌رسد، دولت نیز از این امر غافل نبوده و طبق روال گذشته تمهیدات ویژه‌ای برای این آداب‌ورسوم مذهبی در نظر گرفته، برای آگاهی از این تمهیدات، به سراغ محمدجواد عطرچیان مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی کشور رفتیم که جزئیات این گفتگو به شرح زیر است؛

بر اساس گفته‌های مسئولین، امسال برای جلوگیری از ازدحام و سردرگمی مسافران، مرزهای کشور بر اساس استان‌های مختلف تقسیم‌بندی شده است، آیا این موضوع را تائید می‌کنید؟ و اگر پاسخ مثبت است جزئیات این امر به چه صورت است؟
بر اساس تصمیمات ستاد مرکزی اربعین مقرر شد کلیه زائرینی که از طریق مرزهای مهران، چذابه و شلمچه عازم عتبات عالیات هستند به‌منظور به وجود نیامدن ازدحام در بعضی از مرزها در یک تقسیم‌بندی کلی مسیر خود را طی کنند.

این تقسیم‌بندی این‌گونه است که کلیه  زائرینی که از مناطق شمال و شمال غربی کشور روانه این سفر می‌شوند، تنها از طریق مرز مهران حق عبور و مرور دارند، کلیه استان‌های مرکزی و شمال شرقی کشور مجوز عبور از طریق پایانه مرزی چذابه را دارند و نهایتاً استان‌های جنوبی و جنوب شرقی نیز از طریق مرز شلمچه عازم این سفر مقدس خواهند شد.

همچنین مقررشده است از کل زائرینی که قصد سفر به عتبات عالیات را دارند حدود 42 درصد از طریق پایانه مرزی مهران و 58 درصد باقیمانده از طریق دو مرز دیگر یعنی شلمچه و چزابه به عراق اعزام بشوند.

آیا تمهیدات ویژه‌ای برای اربعین امسال اندیشیده شده؟
تمهیدات لازم برای نقل‌وانتقال زائران به مرزهای سه‌گانه از سراسر کشور در نظر گرفته‌شده است و ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس بین‌شهری جابه‌جایی مسافران از تمام نقاط کشور به شهرهای مهران، چذابه و شلمچه را بر عهده‌ دارند.

۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس شرکت واحد هم نقل‌وانتقال زائران اربعین حسینی (ع) از اولین شهر مرزی به داخل پایانه مرزی را انجام می‌دهند البته هم‌ اکنون ۴۰۰  دستگاه اتوبوس شرکت واحد در مهران، ۱۰۰ دستگاه در چذابه و ۱۰۰ دستگاه در شلمچه  فعالیت می‌کنند.

از هفته گذشته هرروز آمار جابه‌جایی‌ها افزایش‌یافته است و پیش‌بینی می‌شود آخر هفته شاهد اوج سفر زائران اربعین حسینی(ع) به سمت نجف و کربلا باشیم.

پیش‌بینی می‌شود که طی ایام اربعین از مرز مهران روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار زائر، از مرز شلمچه ۱۰۰ هزار و از مرز چذابه هم حدود ۶۰ هزار نفر سفر کنند.

مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی از تمهیدات لازم پس از وقوع ترافیک سنگین در مسیرهای مرزی خبرداد و گفت: در زمان وقوع ترافیک سنگین در مسیرهای اصلی، راه‌های درجه‌دو و فرعی پیش‌بینی‌شده که در صورت ایجاد گره ترافیکی با همراهی پلیس راهور از این مسیرها استفاده شود.

تا کنون در سه مرز شلمچه، چذابه و مهران گره ترافیکی نداشته‌ایم، البته با توجه به تجارب سال‌های گذشته، مسیرهای لازم از اولین شهرمرزی به پایانه مرزی هم جدا شده است.

زائرانی که با خودروی شخصی به شهرهای مرزی مراجعت می‌کنند می‌توانند خودروهای خود را قبل از پایانه‌های مرزی پارک کنند، برای این زائران۱۲۰ هزار واحد پارکینگ در مرز مهران، ۴۷ هزار واحد در چذابه و ۱۰۰ هزار واحد پارکینگ هم برای مرز شلمچه پیش‌بینی‌شده است.

شایعاتی مبنی بر نقل‌وانتقال زائران با وسایل نقلیه نامتعارفی مانند کامیون به گوش می‌رسد، ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
بنده از مردم تقاضا می‌کنم اگر در مواردی چنین مسئله را مشاهده کردند و زائرین را در حال جابه‌جایی با کامیون دیدند حتماً مراتب را به پلیس‌راه اطلاع بدهند تا برخورد قانونی با این اشخاص انجام بشود چراکه نقل‌وانتقال مسافر در جاده‌ها با کامیون ممنوع است.

همچنین باید متذکر بشوم که نه دولت نه پلیس و نه وزارت راه هیچ‌گونه مصوبه‌ای در این مورد نداشته‌اند، این کار کاملاً غیرقانونی است و از سوی دیگر به‌اندازه کافی اتوبوس و وسایل نقلیه مناسب در کشور وجود دارد که تمامی زائرین به‌راحتی با اتوبوس جابه‌جا شوند و مجبور به انجام چنین اقداماتی نباشند، اما اگر مواردی مشاهده شود حتماً باید مطرح بشود، بررسی‌ها صورت بگیرد و پلیس‌راه برخورد قانونی را با این افراد انجام بدهد.

تاکنون گزارش در این مورد به دست ما نرسیده است و البته بعید به نظر می‌رسد که زائرین ما، مجموعه حمل‌ونقل ما و مقررات حاکم در کشور چنین اجازه‌ای را به افراد بدهد و این اقدام در سطح وسیعی صورت بگیرد.

با توجه به تجاربی که از سال گذشته داشته‌ایم تمهیداتی ازجمله تقسیم‌بندی‌ها و اختصاص اتوبوس‌ها به میزان کافی را در نظر گرفته‌ایم که برای عبور و مرور زائری مشکل خاصی به وجود نیاید و همچنین تلاش کردیم که مشکلات سال گذشته دیگر تکرار نشود.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.