| کد خبر: 113768 |

◄ ترانزیت ۸۵ درصد کالاهای ورودی بنادر جنوب از طریق جاده‌های کرمان

تین‌نیوز| خداداد مقبلی در نشست خبری به مناسبت 26 آذرماه سال‌روز ملی حمل‌ونقل و رانندگان و یکم دی‌ماه روز راهداری، گفت: در 26 آذر‌ماه سال 62 در دوران جنگ تحمیلی، به دلیل عدم تخلیه به موقع کشتی‌های پهلو گرفته در بنادر ایران، از دولت خسارت اخذ می‌شد که همین امر سبب زیان جدی در آن زمان به کشور بود.

به گزارش تین‌نیوز، وی با اشاره به فرمان تاریخی حضرت امام خمینی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی (ره)، اظهار کرد: رانندگان به این فرمان لبیک گفته و در کمترین زمان ممکن مایحتاج حیاتی را از بنادر تخلیه و درسطح کشور توزیع کردند. بنابراین، این روز را روز حمل‌ونقل نامگذاری شد، لذا به پاس خدمات رانندگان و ارج نهادن به فرمان امام راحل، این روز هر ساله گرامی داشته می‌شود.

مقبلی گفت: از نقش حمل‌ونقل در اقتصاد سخن به میان آورد و افزود: امروزه حمل‌ونقل جایگاه موثری در چرخه اقتصادی کشور دارد، ضمن انکه نقش زیادی نیز در تورم دارد، همچنین نباید نقش آن را در حوزه اشتغال زایی نادیده گرفت بطوریکه هم اکنون در سطح استان کرمان 17 هزار راننده حرفه‌ای فعال در بخش حمل ونقل كالا و مسافر برون شهری مشغولند.

وی به رتبه اول استان کرمان در حوزه معادن اشاره و تصریح کرد: حمل‌ونقل مواد معدنی و همچنین معادن فولاد توام با حمل خوراک پالایشگاه‌های فرآوری توسط حمل‌ونقل جاده‌ای صورت می‌گیرد.

مقبلی با بیان این مطلب که 6 میلیون تن جابجایی محصولات کشاورزی استان از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای صورت می‌گیرد، ادامه داد: قابل ذکر است که حدود 4 میلیون تن فقط محصولات کشاورزی جنوب استان از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای جابجا می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه روند رو به توسعه استان، در آینده با توسعه پالایشگاه‌ها و کارخانجات روبرو خواهیم بود که بخش اعظم خوراک آنها نیز توسط حمل‌ونقل جاده‌ای انجام خواهد شد.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان به اهمیت زیرساخت‌های حمل‌ونقل، اشاره و افزود: حدود 85 درصد کالاهایی که از اقصی نقاط كشور به سمت بنادر جنوب و جنوب شرق کشور صادر و یا از همین طرق وارد كشور می‌شوند از جاده‌های استان ما تردد می‌کند به همین دلیل از این حیث استان كرمان در ردیف‌های نخست كشور قرار گرفته است..

وی با بیان اینکه، اکثر راه‌های استان کرمان ترانزیت است، عنوان کرد: بطور مثال یکی از محورهایی که جنبه ترانزیت دارد، محور «کهنوج-جیرفت-بم-زاهدان» به سمت افغانستان بوده ضمن آنکه مسیر مسافربری «راور-دیهوک» به سمت مشهد نیز یکی از مسیرهای با اهمیت ودر نقش ارزآوری برای کشور است.

مقبلی افزود، 9000 هزار کیلومتر طول راه‌های ارتباطی استان است و چنانچه سیاست توسعه روستاها را در دستور کار داشته باشیم، این توسعه مستلزم ایجاد زیرساخت‌ها بوده و یکی از اصلی ترین زیرساخت‌های آن نیز احداث راه خواهد بود و اکنون 80 درصد روستاهای استان ما دارای ضریب برخورداری از راه است.

وی اقدامات حوزه راهداری را اینگونه توضیح داد: در حوزه روکش آسفالت 184 کیلومتر (با اعتباری بالغ بر 27 میلیارد و 600 میلیون تومان)، 56 کیلومتر آسفالت با ضخامت كم برای هموارسازی و حفاظت آسفالت صورت داده ایم) با اعتبار 4 میلیارد و 480 میلیون تومان)، 12 کیلومترشانه سازی با (720 میلیون تومان اعتبار هزینه شده در این بخش)؛ اصلاح شیب رادر همه جاده‌ها آغاز کرده‌ایم به گونه‌ای که در یک سال گذشته حدود 292 کیلومتر شیب شیروانی راه‌ها را کم کرده‌ایم كه( 4 میلیارد و 380 میلیون تومان) هزینه شده است مضاف بر اینكه ، 410 کیلومتر قیرپاشی انجام شده و اصلاح نقاط حادثه خیز در دستور کار قرارداده‌ایم.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان اعلام کرد: اکنون یک اداره جدید تحت عنوان اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ایجاده شده است که مهمترین وظیفه آن ایمن‌سازی، نگهداری، تعمیر سازه‌ها راهی و... است  ما با سامانه سامانه 3000143 شکایات مردم را رصد می‌کنیم و درخواست می‌کنیم که مردم با ارایه انتقادات و پیشنهادات خود بازوهای ما در ارتقای کیفیت خدمات اداره كل  باشند.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان، وی با بیان اینکه در حوزه رفع نقاط حادثه خیز در سال جاری 9 نقطه حادثه خیز و 4 دستگاه تعمیر پل داشته‌ایم، به اعتبارات این دستگاه در سال جاری اشاره و عنوان کرد و افزود: 11 میلیارد 305 میلیون تومان مصوبه اعتبارات تملک دارایی استان بوده، همچنین 67 میلیارد 299 میلیون تومان تا کنون از منابع ملی اعتبار دریافت کرده‌ایم که این اعتبارات احتمالا تا 80 میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی از کاهش 11 درصدی تلفات جاده‌ای استان در سال جاری خبر داد و اذعان کرد: در هفت ماهه اول سال 1394 تعداد کشته‌های جاده‌ای استان 406 نفر بوده که در مدت مشابه سال جاری به 347 مورد رسیده است.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان ادامه داد: در سال جاری با 14.5 درصد کاهش تلفات در بخش راه‌های اصلی مواجه بوده‌ایم، بطوریکه رتبه پنجم کشوری را از لحاظ کاهش تلفات جاده‌های اصلی کسب کرده‌ایم، در حوزه تلفات راه‌های روستایی با 11.1 درصد کاهش تلفات روبرو بوده ایم که رتبه ششم کشوری رادر این خصوص کسب کردیم.

وی عامل انسانی، جاده و خودرو را عامل‌های اصلی تصادفات دانست و اظهار کرد: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که 70 تا 75 درصد عامل انسانی در بحث تصادفات نقش آفرینی می‌کنند، ضمن آنکه عامل جاده 15 تا 18 درصد و بعضا در برخی نقاط 20 درصد نیز این میزان افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول تصریح کرد: عامل وسیله نقلیه از دیگر موارد تاثیر‌گذار در تصادفات است، که در این حوزه نیز در کشور ما در صد عامل خودرو بیشتر از متوسط جهانی است، بطور مثال پراید یک وسیله نقلیه استاندار در دنیا است.

مقبلی با ابراز امیدواری از اینکه با اعتبارت و استقلال وظایفی که در حوزه راهداری بوجود آمده بتوانیم روند نزولی تصادفات را رقم بزنیم، تصریح کرد: 10 هزار کیلومتر اجرای خط کشی و خط ترافیکی، نصب 12 هزار انواع تابلوهای اخباری و....،  تامین روشنایی در برخی مسیرها وهمچنین  223 نقطه پر حادثه را در سالجاری آشکار سازی کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: تهیه و نصب بازتاب 20 هزار چشم گربه‌ای، تامین 3 کیلومتر گاردریل از دیگر اقدامات این اداره کل است ضمن آنکه، برای کاهش تصادفات جاده‌ای پیگیر نصب دوربین‌های سرعت متوسط در سطح استان هستیم، بطوریکه درتمامی محور‌های اصلی استان این نوع دوربین‌ها در جاده‌های کشور باید نصب کرد که سهم استان کرمان در سال 1395 حدود 144 دستگاه اختصاص یافته است.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه مكانیابی نصب این دوربین‌ها  انجام شده  افزود: مقرر شده مسیرهای «کرمان-بم»، «کرمان – سیرجان»، « سیرجان-بندرعباس»، «کرمان-رفسنجان»، «رفسنجان-انار»، «رفسنجان-زرند؛» و «کرمان-راور» بزودی  تحت پوشش دوربین‌های كنترل سرعت متغیر قرار گیرند.
 
مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان در پایان از مجتمع‌های خدماتی رفاهی-بین راهی سخن به میان آورد و گفت: 23 مجتمع رفاهی در شمال استان در حال بهره برداری است و 19 مجتمع نیز در حال احداث است كه مسیرهای دستری به مجتمع های را ما بصورت رایگان انجام می‌دهیم.

مسعود جمیلی کرمانی سرپرست معاون حمل‌ونقل این اداره كل نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در سال گذشته 18 میلیون و 700 هزار تن كا لا از مبداء شهرستان‌های شمال استان به سراسر كشور حمل شده، افزود: بیش از 15 هزار نفر درسطح استان به عنوان راننده وسایل نقلیه سنگین مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد تصریح كرد: 4 میلیون و 600 هزار نفر مسافر به وسیله ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای جابجا شده‌اند، مضاف بر اینكه در سالجاری  400 دستگاه اتوبوس در جابجایی زائران اربعین حسینی از مبادی استان كرمان به سمت مرز‌های كشور عراق بكار گرفته شد كه در این راستا 16 هزار نفر زائر به لطف خداوند با ایمنی كامل وسلامت سفر کردند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.